Încă 19 clasări pe podium pentru secția de echitație

Echipa de echitație a Clubului Sportiv Universitatea Cluj a obținut 19 clasări pe podium la Marele Premiu al municipiului Sibiu și etapa de Grand Prix a României, competiții desfășurate în perioada 18-21 iunie, la Baza Sportivă CSM Sibiu, la care au luat parte aproximativ 80 de cai.

În urma tacticii stabilite înaintea competiției de sportivii Universității Cluj împreună cu coordonatorul și antrenorul echipei, Tudor Ciplea, călăreții Călin Nemeș, Adrian Gherghina și Ema Borz au contribuit la obținerea celor 19 clasări pe podium.

Călin Nemeș (cu caii Ina, Axis, Jeronimo, Cleopatra, Funny Flight, Bucura, Quirro T și Dorian Rose) a obținut șase locuri I, trei locuri II, două locuri III, trei locuri IV și două locuri V, la probe de toate nivelele inclusiv la cai tineri.

Calul Dorian Rose a avut o prestație foarte bună iar la final a obținut un loc IV la Grand Prix-ul României și a contribuit decisiv la obținerea locului secund în Cupa Marelui Premiu al Municipiului Sibiu. Ema Borz, cu calul Pulsar, a obținut un loc II și un loc III la proba de nivel D din cadrul etapei de Grand Prix.

De asemenea, Adrian Gherghina (cu calul Epic) a obținut locul II pe nivel E la Grand Prix.

„Din nefericire am terminat pe locul secund la Cupa Marelui Premiu al Municipiului Sibiu, fiind la o diferență enorm de mică față de ocupantul primului loc. Totuși, în ciuda vremii nefavorabile care a dus la un teren extrem de greu, caii și sportivii clubului Universitatea au evoluat foarte bine. Per ansamblu sunt mulțumit, mai ales pentru că la ora actuală CS Universitatea Cluj, ca și echipă, ocupă unul dintre primele locuri în campionatul național”, a declarat coordonatorul și antrenorul secției de echitație din cadrul CSU Cluj, Tudor Ciplea pentru u-cluj.ro.

Următoarea competiție ecvestră va avea loc, în perioada 26-28 iunie, la Herghelia de la Beclean, unde se va desfășura etapa zonală de anduranță pe 30, 40, 60 și 80 de km. CS Universitatea va participa cu patru cupluri (cal/călăreț), iar obiectivul fixat de sportivii nostri este clasarea pe podium în toate probele la care vor lua startul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.