Încă o persoană decedată din cauza gripei – O femeie din Dej în vârstă de 59 ani

O femeie în vârstă de 59 de ani din Dej a murit aseară la Spitalul Municipal Dej, după ce în urmă cu câteva zile fusese internată cu simptome de gripă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Municipal Dej, Antonela Nicoară, femeia fusese internată în unitatea spitalicească dejeană cu câteva zile în urmă.

„N-a putut fi preluată la Cluj-Napoca din lipsă de locuri, având în vedere că toate spitalele sunt pline. A fost confirmat ca fiind un caz de gripă de tip A, pacienta fiind cu imunitate scăzută și din cauza multiplelor alte afecțiuni medicale”, a declarat Antonela Nicoară pentru Someșeanul.ro.

Potrivit rudelor femeii, pacienta în vârstă de 59 de ani a intrat aseară în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi readusă la viață de medicii dejeni, care au fost nevoiți să declare decesul.

Spitalul Municipal Dej este în stare de carantină începând de miercuri, măsura fiind luată din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii de etiologie virală (gripă).

Conform statisticilor INSP, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu infecții respiratorii și gripă la nivelul întregii țări a înregistrat o creștere față de săptămâna precedentă. Există focare locale de gripă în mai multe regiuni cu tendința de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe.

Suntem în plin sezon de gripă de aproximativ două săptămâni, dar, conform specialiștilor, încă nu este vorba despre o epidemie de gripă, care se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% cazuri gripă față de prognoza așteptată.

Până în prezent, numărul deceselor cauzate de gripă în România a trecut de 50 de persoane, cel mai recent caz fiind cel al femeii de 59 de ani din Dej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.