„Incalzirea” pentru Campionatul European! „Snooker Titans Trophy” aduce weekend-ul viitor, la Cluj, patru legende ale snooker-ului, in Sala Polivalenta

Clujenii pasionati de snooker vor avea ocazia in weeekend-ul viitor, 18-19 iunie 2016, sa ii vada in Sala Polivalenta, live, pe patru dintre cei mai buni jucatori profesionisti de snooker, in cadrul unui turneu demonstrativ.

snooker titans trophy cluj 2016

La acest demonstrativ vor fi prezenţi campionul mondial în exerciţiu Mark Selby, alături de legendele Ronnie O’Sullivan şi Steve Davis, precum si jucatoarea Reanne Evans, de 11 ori campioană mondială în turneul feminin.

Evenimentul din 18-19 iunie 2016 reprezinta o „incalzire” pentru Campionatul European de Snooker gazduit tot de Sala Polivalenta din Cluj in toamna, in perioada 1-9 octombrie 2016, la care sunt asteptati peste 3000 de impatimiti ai snooker-ului.

„Acest eveniment va fi un prolog, de fapt, noi ne dorim foarte mult să promovăm Campionatul european de snooker care se va desfăşura la Cluj din 1 până în 9 octombrie şi unde ne dorim să vedem peste 3.000 de oameni. Acesta este obiectivul organizatorilor, să avem mai mulţi spectatori decât au avut ei în Campionatul mondial de snooker. Este cu siguranţă o modalitate bună să promovăm Campionatul nostru european”, a declarat într-o conferinţă de presă, organizată ieri, Cosmin Hodor, din partea organizatorilor.

Meciurile demonstrative vor avea loc sâmbătă 18 iunie, între Mark Selby şi Reanne Evans, respectiv Ronnie O’Sullivan şi Steve Davis, urmând ca duminică să aibă loc finala – între câştigătorii meciurilor din ziua precedentă, precum şi finala mică.

Supranumit „The Rocket”, Ronnie O’Sullivan a devenit profesionist în 1992, când avea 16 ani. Şi-a câştigat porecla graţie stilului său rapid de joc. „În aprilie 1997 a făcut breakul maxim în numai cinci minute şi 20 de secunde. O’Sullivan este cvintuplu campion mondial, deţine 6 titluri Masters şi 5 titluri în UK Championship. Recent a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic în cadrul unei ceremonii organizate la Buckingham Palace”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

La rândul său, Mark Selby este campionul mondial în exerciţiu, după ce recent a cucerit titlul pentru a patra oară în 2016. Selby a devenit profesionist în 1999, la vârsta de 16 ani. După ce a câştigat trei titluri de master, UK Championship în 2012 şi Campionatul Mondial în 2014 şi 2016 el a devenit al nouălea jucător care a câştigat toate evenimentele Triple Crown snooker cel puţin o dată. Steve Davis este cel mai în vârstă jucător dintre cei patru, el intenţionând să se retragă anul acesta după 38 de ani de carieră ca jucător de snooker. Sextuplu campion mondial, clasat pe prima poziţie mondială timp de şapte sezoane consecutive, Davis este considerat unul dintre cei mai buni jucători de snooker din istoria acestui sport. Alături de cele şase titluri mondiale, Davis deţine şi trei titluri Masters şi un record de şase titluri în UK Championship.

Printre cei patru jucători se numără şi o femeie, Reanne Evans, această combinaţie fiind mai puţin obişnuită. „În mod normal la sporturile fizice este greu ca o femeie să se ‘dueleze’ cu un bărbat. Aici fiind vorba de masă, de bile, de tac, cred că este vorba de cu totul altceva. Şi ne va arăta la ce nivel este faţă de bărbaţi”, a spus Cosmin Hodor.

Supranumită „The Pink Lady”, Reanne Evans deţine 11 titluri de campioană mondială în circuitul feminin, dintre care 10 consecutive între anii 2005-2014. „Sper şi pentru cei care nu sunt fani snooker să vină să vadă cele două legende. Vorbim de Steve Davis, o legendă vie a acestui sport, pe care trebuie să-l apreciezi nu neapărat dacă eşti cunoscător de snooker, şi pe Ronnie O’Sullivan, care la rândul lui a scris istorie în sport, un personaj activ, are un farmec aparte în sportul mondial. Într-un top care s-a făcut cu cei mai iubiţi sportivi din lume Ronnie O’Sullivan a ieşit pe locul opt. Aşa că din acest punct de vedere cred că lumea ar trebui să vină”, a mai spus Hodor.

Snooker Titans Trophy se află la cel de-al treilea eveniment, după cele două organizate în noiembrie anul trecut şi aprilie 2016 la Bucureşti. La ambele evenimente a participat şi Ronnie O’Sullivan care, potrivit organizatorilor, s-a simţit foarte bine în România şi a fost de acord să revină.

Ronnie O’Sullivan, Mark Selby, Steve Davis şi Reanne Evans îşi vor delecta fanii în cadrul unui patrulater, desfăşurându-se câte două meciuri pe zi, care se vor disputa în sistemul cel mai bun din 11 frame-uri. Meciurile programate sâmbătă, 18 iunie, includ faza semifinalelor cu start de la ora 17:30, urmând ca duminică, 19 iunie, să se joace finala mică şi finala mare cu start de la ora 15:00.

Snooker Titans Trophy este un eveniment organizat de McCann/Thiess Events, parteneriatul McCann WorldGroup România și Thiess Holding lansat în 2015 pe seria de evenimente de leadership, educație, sport și inovație. Snooker Titans Trophy se află la cel de-al treilea eveniment, după cele organizate în Bucureşti în aprilie 2016, în cadrul căreia au participat Ronnie O’Sullivan, Stephen Hendry, Mark Williams şi Jimmy White şi cel din noiembrie 2015 susținut de Stuart Bingham şi Ronnie O’Sullivan.

Biletele pentru turneul Snooker Titans Trophy din Cluj se comercializează prin reţeaua Eventim şi costă între 95 şi 400 de lei pe zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.