Începe ediţia a 21-a a festivalului internațional „Jazz Napocensis”, la Casa de Cultură a Studenţilor

Festivalul Internațional „Jazz Napocensis”, eveniment consacrat al Casei de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, ajunge anul acesta la cea de-a 21-a ediție, bucurându-și spectatorii melomani cu un repertoriu variat, stiluri diferite și artiști din Brazilia.

Ediția festivalieră se va desfășura, la fel ca edițiile precedente, în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. Moderatorul evenimentului: Virgil Mihaiu.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul „Jazz Napocensis” este liberă.

Toate concertele și interpretările jazzmanilor, consacrați sau în devenire, vor avea loc în Sala Europa, etaj 3, aripa Vest, Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, de la ora 19.00, în fiecare zi a festivalului.

Programul festivalului:

Luni, 20 noiembrie – ora 19.00

CLUB DR. JAZZ – Seară dedicată Body and Soul Treatment by Dr. Jazz, ediția a 13-a

Marți, 21 noiembrie – ora 19.00

JAZZ-UL, MUZICA LIBERTĂȚII – Concursul debutanților în jazz, ediția a 33-a, va fi o seară dedicată studenților de la Conservator și altor tineri care vor să debuteze

Miercuri, 22 noiembrie – ora 19.00

LA MULȚI ANI BIG BAND GAIO! – seara va fi marcată de aniversarea trupei BIG BAND GAIO, înființată și coordonată de Prof. Ștefan Vannai, singura trupă studențească de jazz din țară, care împlinește anul acesta 35 de ani de existență.

Ne vor încânta cu interpretările lor:

○ JUMP JAZZ BAND – Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

○ LA INCEPUT A FOST RITMUL (ScPATJ.) – Ansamblu de percuție

○ FUNK’E FETISH – o tânără trupă clujeană, înființată în 2015, care a deschis Festivalul Electric Castle ediția din 2016, formată din Adrian Balaban (baterie), Alexandru Teișanu (bas), George Condruz (chitară), Mădălina Rusu (voce)

○ DINBRAZIL, alcătuită din 4 studenți din Brazilia, sub îndrumarea unui profesor din Mexic promite un recital inedit. Solista vocală a grupului este Cristina Moraru Petrescu. Membrii trupei vor reprezenta Casa do Brasil din Cluj, singurul centru cultural din România având ca menire încurajarea și promovarea studiului culturii și artei braziliene.

Vor avea ocazia să vină în fața publicului și câștigătorii primelor locuri în concursul debutanților din 21 noiembrie.

În data de 22 noiembrie, înainte de concert, vor avea loc vernisajele expozițiilor „ÎN SPATELE SCENEI”, cu lucrări de grafică create de prof. Stefan Vannai și „COLOUR’S OF NIA”, creațiile de design artistic concepute și executate de artista Stefania Vannai, fiica domnului professor Vannai, care a urmat studii superioare de artă în Belgia.
Aceste două mini-expozitii de aproximativ 30 de lucrări vor fi expuse de-a lungul pereților din stânga Sălii Europa.

Festivalul este coordonat, încă de la prima ediție, care a avut loc în 1994, de Profesorul Stefan Vannai, regia artistică: Stefan Vannai, regia tehnică: referent cultural Lucian Revnic, director Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca: Flavius Milășan.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.