Începe TIFF-ul! Zece zile de proiecţii din 55 de ţări, concerte, expoziţii şi dezbateri

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania debutează mâine, în ultima zi a lunii mai, cu ceremonia de deschidere din Piaţa Unirii Open Air, urmată de premiera națională a filmului Philomena (r. Stephen Frears), nominalizat anul acesta la Oscar.

tiff piata unirii

Gala de deschidere va fi prezentată de Tudor Giurgiu, directorul festivalului, la care vor lua parte oficialităţi şi personalităţi din lumea filmului.

Până pe 8 iunie, spectatorii au de ales între 217 filme din 55 de țări, concerte, expoziții, masterclass-uri, dezbateri și petreceri. Aproximativ 700 de invitați români și străini sunt așteptați la TIFF.

În cadrul galei de deschidere va fi detaliată una dintre cele mai importante campanii în care se implică TIFF anul acesta, „Salvați Marele Ecran!”. Sâmbătă, 31 mai, de la 10.30, la Mansarda Boema, va avea loc prima conferință majoră a campaniei de salvare a cinematografelor din România, la care vor lua parte Emil Boc, primarul Clujului, Marius Szabo, primarul orașului Gherla, Tudor Giurgiu, președintele TIFF, Marta Materska-Samek, președinta board-ului Cinema Development Foundation (Polonia), Tina Hajon – Head of Film Exhibition, Croatian Audiovisual Centre, Ivo Andrle, managerul Aerofilms (Cehia).

Tot pe 31 mai, de la 20.30, va avea loc deschiderea oficială a Depozitului de Filme din strada Maiakovski, în prezența unor oficiali și invitați, urmată de proiecția unor fragmente din documentarul lui Alexandru Belc, Cinema, mon amour (work-in-progress) și a filmului Cinema at the End, în prezența regizorului Meritxell Soler. Spațiul inedit de la fostul depozit RADEF va găzdui în timpul festivalului proiecțiile din secțiunea cu același nume, Cinema, Mon Amour. Intrarea este liberă.

Programul complet al festivalului precum și toate noutățile pot fi găsite pe www.tiff.ro.

Aplicația TIFF 2014 este disponibilă în App Store și Play Store.

Ne găsiți pe: www.tiff.ro | facebook: TransilvaniaIFF | twitter: #TIFF2014 | instagram.com/tiffromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.