Indemnizaţia de creştere a copilului revine la 85% din venitul net de la 1 octombrie!

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 124/2011, care prevede majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor şi va intra în vigoare de la 1 octombrie 2012.

Acest proiect prevede şi renunţarea la condiţionarea acordării concediului de creştere a copilului şi a indemnizaţiei de creştere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

De asemenea, prevede flexibilizarea posibilităţilor de plată a beneficiarilor de ajuror social pentru cei care au de plătit taxe şi impozite locale, implicând flexibilizarea perioadei în care sunt obligaţi la plata acestor impozite şi taxe.

Toate grupurile parlamentare şi-au manifestat acordul pentru aceste prevederi ale proiectului de lege, inclusiv grupul PDL, care a anunţa că va vota „pentru” la votul final. Proiectul de lege reprezintă o prioritate legislativă, fiind dezbătut în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor este forul decizional. Proiectul de lege urmează să intre în sesiunea de vot final a Camerei. Proiectul a fost anunţat încă din vară de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.