CRONICĂ: Inevitabila înfrângere. Petrolul Ploieşti – „U” Cluj 2 – 0!

Ceea ce părea evident s-a întâmplat, Universitatea a pierdut confruntarea cu mult mai experimentata formaţiei Petrolul Ploieşti, scor 0-2. Sau altfel spus, actuala echipă a lui Walter Florian a învins-o pe precedenta fără mari probleme, într-un meci în care la gazde au evoluat 10 ex-clujeni, doi dintre ei fiind şi marcatori.

foto: gsp.ro

Dacă partida începuse cu câteva zile înainte, cu percheziţia DIICOT a sediilor celor două cubluri pentru a fi verificate dacă transferurile celor 15 fotbalişti mutaţi de Walter de la Cluj la Ploieşti au fost făcute legal, pe teren lucrurile au stat cum era de aşteptat. Petrolul domina meciul, iar „U” a avut noroc cu Dragoş Balauru, care a intervenit la mingea trimisă de Grozav la două minute de la primul fluier.

Deschiderea scorului a venit rapid, în urma unei lovituri libere centrate cu efect de Adrian Cristea în careu, de unde un alt fost jucător de la „U”, Neag, şterge mingea cu capul suficient pentru a o devia în plasă (1-0). Bokila ar fi putut majora diferenţa după ce a preluat elegant de lângă Christou, însă a şutat modest pe lângă poartă (20).

Cea mai mare ocazie a oaspeţilor vine abia în minutul 31. Bornescu a fost salvat de bară la şutul lui Dinu din lovitură liberă de la marginea careului, pentru ca apoi să reţină în doi timpi execuţia lui Drăghici.

După pauză, Universitatea le-a ţinut piept jucătorilor de la Ploieşti, iar prima ocazie importantă a venit în minutul 68, şi i-a aparţinut lui Grozav, a cărui minge trimisă cu capul a lovit transversala. La faza imediat următoare, pe contraatac, Drăghici putea egala, dar Bornescu a fost la post, aşa cum a fost şi cinci minute mai târziu la Erico.

Speranţele clujenilor la obţinerea unui egal s-au năruit în minutul 77, când Grozav a reuşit să finalizeze o acţiune şi să modifice scorul pe tabelă la 2-0, stabilind şi rezultatul final, dar meciul este departe de a se fi încheiat şi va fi continuat în justiţie.

Echipament cu leucoplast peste „sponsor”

Jucătorii de la Universitatea au intrat pe teren cu acelaşi echipament rămas din era Walter la „U”, cel care are inscripţionat pe piept Romprest, firma ce-i aparţine fostului patron. Pentru că şi Petrolul, actuala echipă a lui Walter, are pe piept acelaşi sponsor, cei de la Cluj au găsit o soluţie inedită, au mascat sponsorul de pe tricouri cu leucoplast.

Echipe de start

Petrolul: Bornescu – Achim, Neag, Manasse, Grecu – Boudjemaa, Hoban, Marinescu, Ad. Cristea – Grozav, Bokila

Rezerve: Hamutovski, Mustivar, Cesinha, Tony, M. Cristescu, Morar

Antrenor: Cosmin Contra

„U” Cluj: Balauru – Krumov, Erico, Christou, Ed. Nicola – Muzac, Pătraşcu, Paulinho, V. Gheorghe – V. Dinu, Drăghici

Rezerve: Boşneag, V. Lupu, R. Cucui, Cleiton, Năstăsie, R. Iancu, Ciupe

Antrenor: Marius Popescu

Arbitru: G. Găman (Craiova)
Asistenţi: O. Şovre, Ad. Popescu

Vasile MANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.