InfoTrafic lansează „Aventurile lui Zebrilă”: o campanie pentru siguranţa copiilor

InfoTrafic – Radioul de pe strada ta se pregăteşte de Ziua Internaţională a Copilului cu o nouă campanie „Aventurile lui Zebrilă”, pentru siguranţa celor mici, în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

Campania se desfăşoară în perioada 17 – 31 mai, urmând să se încheie cu o acţiune educativă pe această temă, la care vor participa elevi din trei şcoli clujene: „Emil Isac”, „Lucian Blaga” şi „Nicolae Bălcescu”. Elevii vor primi informaţiile referitoare la siguranţa lor direct în clase, de la poliţişti, apoi vor primi fişe de lucru pentru fixarea cunoştinţelor dobândite. Pe 1 iunie, două dintre clasele participante vor ieşi în stradă, la o plimbare alături de poliţişti, vor discuta despre cele învăţate şi vor primi o surpriză dulce de la partenerii InfoTrafic: La Tarterie şi Pralina.

Este deja a treia ediţie a campaniei „Aventurile lui Zebrilă”, prin care elevii, dar şi ascultătorii din staţiile de transport în comun clujene, au aflat sau şi-au reamintit câteva reguli simple, dar importante, pentru a rămâne în siguranţă pe stradă.

În acest an, am extins temele şi vorbim atât despre siguranţa pe stradă, dar şi acasă şi la şcoală. Campania cuprinde materiale înregistrate şi difuzate pe InfoTrafic şi articole pe site-ul dedicat copiilor, blogdepici.infotrafic.biz.

Temele tratate:

  1. Cum ajungem în siguranţă la şcoală
  • Traversarea, reguli de traversare
  • Semnele de circulaţie pentru pietoni
  • Siguranţa în maşină
  • Siguranţa pe bicicletă
  1. Cum rămânem în siguranţă la şcoală
  • Jocurile copiilor în curtea şcolii, riscuri de accidente
  • Străinii
  1. Cum rămânem în siguranţă acasă
  2. Numerele de urgenţă, când sunăm la 112

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.