Înfrângere la limită pentru rugbyiștii clujeni în fața Stelei

Fără Cristian Podea și Ionuț Dimofte, indisponibili pentru acest meci, echipa de rugby masculin a Universității Cluj a fost învinsă, vineri dimineața, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” de formația Steaua București, scor 13-17 (7-14), într-o partidă care a contat pentru etapa a III-a a Superligii CEC Bank.

„Căpitanul” Csaba Gal, la primul meci pe teren propriu pentru Universitatea Cluj a fost nominalizat omul meciului!

Steliștii au preluat conducerea pe tabelă încă din debutul meciului, Monorolea a înscris un eseu, transformat de Dumbravă și scorul era 0-7 după 10 minute de joc. Bucureștenii au mărit avantajul spre sfârșitul primei reprize cu un nou eseu înscris de Porojan și transformat de același Dumbravă (. „Universitarii” au izbutit un eseu în minutul 39 al meciului, iar Ignea a stabilit scorul pauzei la 7-14 cu o transformare.

Meciul a fost extrem de încrâncenat și echilibrat în repriza a doua, marcându-se doar trei lovituri de pedeapsă (LP) în decursul celor 40 de minute, două de partea gazdelor și una de partea oaspeților. Pentru „U” Cluj a înscris același Ignea în minutele 43 și 55, iar pentru Steaua a fructificat o penalitate de trei puncte „decarul” Ionuț Dumbravă.

Clujenii ar fi putut da lovitura de grație în finalul meciului, apropiindu-se la câțiva metri de buturile oaspeților în ultimele minute, însă nu au reușit să marcheze eseul care le-ar fi adus victoria și partida s-a încheiat cu scorul de 13-17.

Întrucât meciul din etapa a 4-a de la Baia Mare de sâmbătă, 18 aprilie, s-a amânat, rugbyiștii clujeni vor juca abia pe 25 aprilie, pe teren propriu, cu RCM Timișoara.

„Experiența echipei Steaua și-a spus cuvântul până la urmă, au gestionat mai bine meciul. Nu cred că apărarea a fost marea problemă, a fost micile detalii, adică nesincronizarea în apărare, greșelile individuale ș.a.m.d. Întotdeauna cu Podea și Dimofte altfel arată echipă, nu se poate spune dacă am fi câștigat sau nu, dar echipa ar fi arătat cu siguranță mai bine”, a declarat „căpitanul” Csaba Gal, omul meciului cu Steaua.

csaba gal

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.