Înfrângere onorabilă pentru U-Banca Transilvania în super-amicalul cu „giganții” baschetului european, Panathinaikos – 72-79!

Cea mai puternică echipă din Euroligă, Panathinaikos BC OPAP, a venit la Cluj-Napoca, la BT Arena, să predea o lecție de baschet profesionist de la cel mai înalt nivel, într-un super-amical disputat contra echipei locale U-Banca Transilvania Cluj, în cadrul Sports Festival.

Obișnuiți să evolueze contra celor mai buni, grecii au dat peste o formație a U-Banca Transilvania extrem de bine pregătită, în formă și dornică de victorie. Chiar dacă, pe hârtie, diferența de valoare a fost net superioară de partea oaspeților, „alb-negrii” au oferit o replică solidă și au arătat un baschet bun pe toată durata meciului, reușind să preia conducerea pentru o scurtă perioadă la 22-21 în sfertul secund, grație unui coș de trei puncte al lui Rasic.

Americanul Kyndall Dykes a ridicat sala în picioare cu două slam-dunk-uri consecutive care au apropiat-o pe U-Banca Transilvania la un punct (30-31), însă grecii au revenit și mărit ecartul, intrând la pauza mare în avantaj, 32-41.

Trupa lui Silvășan a evoluat curajos și în partea a doua și chiar dacă pe tabelă Panathinaikos a fost cea care s-a aflat în permanență la conducere, în teren gazdele au arătat forță și determinare, iar coșurile de la trei puncte ale lui Rasic au fost primite cu aplauze de public.

Meciul s-a încheiat cu un scor onorabil pentru U-Banca Transilvania, 72-79, un amical perfect care le-a oferit șansa de a-și face încălzirea cu cei mai buni din Europa înaintea debutului unui nou sezon.

La U-Banca Transilvania au evoluat următorii jucători: Dykes (19 pct), Moldoveanu (2), Mureșan, Calnicenco (5), Easley (13), Torok, Rasic (16), Marinov (7), Kuti, Stamenkovic (3), Teir și Washburn (6).

Panathinaikos a venit la Cluj cu următoarea formulă: Thomas (8), Langford (12), Papagiannis (3), Lasme (9), Papapetrou (6), Gist (5), Vougioukas (1), Lekavicius (4), Lojeski (8), Calatathes (12), Antetokoumpo (3), Mtouglou (5).

În deschiderea partidei a avut loc un concert al lui GUESS WHO.

Noul sezon 2018-2019 pentru U-Banca Transilvania va începe în 29 septembrie, cu meciul din Supercupa României împotriva formației CSM CSU Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.