Înscrieri record la maratoanele de ciclism din acest weekend

ClujulPedaleaza BT Faget 2016 128x180Peste 1000 de cicliști și alergători sunt așteptați în acest weekend la Cluj, unde echipa Clujul Pedalează pune la cale două evenimente înscrise în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI). Pe 23 și 24 aprilie vor avea loc competițiile NapoCup XCO și BT Faget UCI MTB Marathon Series  & Trail Running  powered by Vodafone &  Banca Transilvania, unde vor concura , putând să acumuleze puncte pentru calificarea la Olimpiadă, cicliști de talie mondială de cross-country și mountain bike cross-country, precum și amatori. Printre cei care și-au anunțat deja participarea se numără: Thibault Sabatier (Franța), Ion Valentin Rosoagă (Spania), Julie Elder (Marea Britanie), Felix Karnatz (Germania), Paul Renault (Franța).

NapoCup XCO, competiție din clasa UCI C2, se va desfășura în premieră la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în aer liber, având  un traseu scurt (4,6 km) dar tehnic cu coborâri și urcări abrupte, pe care concurenții Elite vor trebui să îl parcurgă de 8 ori. Concurenții înscriși la secțiunea Elite a NapoCup XCO de la Cluj pot acumula până la 150 de puncte pentru Olimpiada de la Rio, unde vor concura la competiția de Cross-Country. Cu toate acestea, nu doar specialiștii ciclismului mondial se pot întrece la NapoCup XCO, ci și amatorii, competiția fiindu-le deschisă și lor. Tot sâmbătă 23 aprilie se va desfășura, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Muzeul Satului), cu startul la ora 10 și concursul de MTB pentru copii.

O zi mai târziu, pe 24 aprilie, va avea loc BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, powered by Vodafone & Banca Transilvania. Este prima competiție de serie XCM (Cross-Country Marathon ) din România înscrisă vreodată în calendarul UCI, acest concurs contând pentru calificarea de la Rio din 2016 și putând aduce alte 150 de puncte în palmaresul cicliștilor profesioniști.

Start/Finish-ul pentru BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, powered by Vodafone & Banca Transilvania va fi în parcarea Polus Center începând cu ora 9. Înscrierile on line pentru toate cursele sunt deschise pe site-ul oficial www.clujulpedaleaza.ro până în 22 aprilie și la Polus Center între 19 și 23 aprilie. Taxele de înscriere la competițiile pentru adulți variază între 35 și 90 de lei iar pentru copii taxa este de 30 de lei.

Între cele 2 competiții sportive, echipa Clujul Pedalează a pregătit un moment inedit, pentru a sărbători 5 ani de la prima ediție a Maratonului Făgetului. Astfel, sâmbătă 23 aprilie, la ora 20, în parcarea Polus Center, toți iubitorii acestor evenimente sportive și nu numai sunt invitați la un concert susținut de formația Compact.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.