INSP: Peste 2000 de cazuri ale coronavirusului înregistrate care determină îngrijorare, dintre care sure cu Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat marţi că, până la data de 15 august, au fost confirmate 2.088 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.  

Conform INSP, până la data de 15 august, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 77%.  Au fost depistate 2.088 de cazuri , din care 1.695 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma şi 359 de cazuri cu varianta Delta.

Până la data menţionată, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 2.710 secvenţieri. Cele şapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt Institutul ‘Cantacuzino’, Institutul „Matei Balş”, MedLife, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ştefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova şi „Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP – CNSCBT 51 decese confirmate cu variante ale virusului care determină îngrijorare, din care 27 cu varianta Alpha, 3 cu varianta Gamma şi 21 cu varianta Delta.

Potrivit INSP, până la data de 15 august, au fost confirmate 359 cazuri cu varianta Delta. Dintre cele 359 cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) fuseseră vaccinate – 3 incomplet şi 71 complet.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.