Insula Creta și Insula Santorini – O vacanță de vis

Cluj-Napoca are numeroase atracții turistice și cu siguranță este un oraș unde nu te plictisești în timpul liber. Aici se organizează an de an evenimente culturale, petreceri în aer liber, festivaluri importante, te poți bucura de natură în locurile de agrement Pădurea Baciu sau Pădurea Hoia de la marginea orașului, un alt refugiu deosebit fiind de asemenea și Lacul Tarnița. Totuși în fiecare an merită să faci o schimbare, să descoperi noi atracții turistice, de peste hotare.

Fă o schimbare! Alege Insula Creta pentru o vacanță de vis!

Insula Creta este una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, este leagănul civilizației europene. Aici poți face un concediu de neuitat, vei avea senzația că ai făcut o călătorie în timp. Poți economisi bani pentru vacanță sau poți face un credit cu buletinul foarte avantajos.

Insula Creta este renumită prin cea mai superbă plajă din apropierea orașului Hersonissos, unde se află un obiectiv minunat Aldemar Royal Mare Resort. Aici te poți relaxa pe plaja cu nisip fin și palmieri, te poți distra în baruri și restaurante exclusiviste și poți admira apa curată, limpede, cu un colorit deosebit al Mării Mediterane.

Din Insula Creta, din sudul Greciei, poți ajunge destul de repede și în Santorini. Această insulă este o adevărată perlă a Greciei, se găsește în partea de nord a acestei țări. Insula Santorini este uimitoare, are priveliști pe care nu le vei uita niciodată. Aici vei străbate la pas străduțele  întortocheate, vei admira magazinele cu suveniruri, cafenelele deosebite și restaurantele cu mâncăruri delicioase specifice zonei, te vei distra la petreceri tradiționale grecești cu muzică, dans și bucate gustoase. Dacă ajungi și în capitala Fira vei putea privi cea mai superbă lagună din zonă.

Într-o astfel de vacanță ai nevoie de mai mulți bani de buzunar pentru a putea face mai multe excursii, pentru a-ți cumpăra suveniruri din marmură, metal și bronz la care nu poți rezista, pentru a savura câte un prânz delicios pe plajă, pentru a gusta din tot felul de specialități locale cum sunt vinul cretan sau dakosul tradițional. Această problemă o poți rezolva destul de simplu prin împrumuturi rapide fără carte de muncă.

Insula Creta este cea mai populară insulă din Grecia și renumită pentru frumusețea plajelor și eleganța hotelurilor sale. Aici clima este mediteraneană, acest lucru înseamnă că este cald și soare aproape tot anul. În partea de sud este mai cald comparativ cu zona de nord a insulei, unde temperaturile sunt un pic diferite din cauza munților. Mai mult decât atât, în partea de sud a Insulei Creta precipitațiile sunt mai puține în timpul anului, iar verile sunt uscate și caniculare, în nord însă pot fi și perioade când este furtună și vânt datorită înălțimii munților.  Perioada când ploile sunt frecvente este în lunile noiembrie-aprilie. În concluzie este bine să faci o vacanță în Insula Creta în anotimpul de primăvară sau toamnă, atunci este perfect pentru plajă.

Dacă vrei să ai un concediu extraordinar, alege să vizitezi măcar una din aceste insule din Grecia, pentru că sunt destinații în trend. Turiștii din toată lumea apreciază astfel de zone, ei sunt fascinați de insulele grecești și le vizitează an de an. Sunt foarte multe insule grecești minunate, trebuie să te gândești bine pe care o alegi pentru sejur, care îți place și îți convine cel mai bine.

Iată câteva recomandări de vacanță:

  • Minunata Insulă Rhodos care este denumită ,,Insula Soareluiˮ și este cea mai mare insulă din Grecia.
  • Insula Kos care este considerată una dintre cele mai frumoase insule grecești și în plus renumită pentru atracțiile ce nu lipsesc de aici.

Insula Mykonos care are un farmec aparte prin casele albe, morile de vânt și plajele cu nisip fin, auriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.