Întâlnirea fiilor satului Bedeciu, ediţia a II–a, în acest weekend!

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Mănăstireni, organizează sâmbătă, 1 septembrie a.c., la Bedeciu, cea de-a doua ediție a evenimentului cultural tradițional, „Întâlnirea fiilor satului Bedeciu”.

Manifestarea va debuta la ora 10:00 cu Sfânta Liturghie, săvârșită în biserica „Înălțarea Domnului” din localitate. Apoi, de la ora 12:00, va fi săvârșită o slujbă de pomenire la Monumentul Eroilor, după care, în curtea școlii, va fi lansată monografia „Bedeciu, satul nostru de suflet”, ediția a doua.

Manifestările vor continua de la ora 14:00 cu un program folcloric, susținut de Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteș, alături de soliștii vocali: Mariana Morcan, Marinela Zegrean Istici, Florin Bota, Grigore Sâmboan, Florina Trif, Mihaela Toșa, Violeta Goia Tuinete și Ramona Crișan.

Pe parcursul evenimentului vor evolua și Ansamblurile folclorice: „Someșul-Napoca”, din Cluj-Napoca, „Cununa Apusenilor” din Gilău și „Cununa Vlădesei” din Huedin, iar la final se va desfășura hora satului, la Căminul cultural din Bedeciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.