Interesele mafiei imobiliare distrug spațiile verzi ale Clujului. Blocul turn de 10 etaje de lângă Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, contestat! Administrația Boc i-a dat undă verde

Noul bloc turn de 10 etaje care urmează să se ridice lângă Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” va distruge o zonă verde, iar administrația Boc a dat undă verde construcției acestuia. Consilierii locali au adoptat, cu 24 de voturi pentru, proiectul de hotărâre privind construirea blocului de 10 etaje în zona Plopilor.

Clădirea avea funcțiuni mixte și va fi ridicată în vecinătatea Parcului Sportiv Iuliu Hațieganu, iar beneficiarul este General Construct SRL, o firmă din Suceava, iar proiectantul este Arhimar Serv.

Deputatul independent Adrian Dohotaru acuză Administrația Boc că autorizează ridicarea unui nou mastodont pe spațiile verzi ale orașului

„Primarul Emil Boc minte. Spune că un spațiu verde dintre Parcul Babeș și Parcul Rozelor va fi ras din cauza proiectanților PUG-ului, care au schimbat destinația unui teren pentru a pemite construcția unui bloc de zece etaje.

Ce nu spune Boc e că proiectanții PUG au preluat doar PUZ-uri mai vechi, care permiteau construcții (vezi dreptul la replică din articol): „Dacă în cazul proiectului cu 10 etaje se poate vorbi de o derogare, atunci derogarea e făcută de la actualul PUG”.

Construcția va aduce mai mult trafic auto, va rade sute de copaci probabil și un spațiu verde, va provoca poluare într-un spațiu folosit de clujeni pentru loisir.

Ce trebuia să facă administrația Boc? Să nu autorizeze construcția și să lase spațiul verde care asigură continuitatea între cele două parcuri. Mai avea și varianta pro-activă să cumpere anii trecuți terenul ca să îl amenajaze și să extindă Parcul Rozelor.

Ce a făcut, în schimb? A permis construcția unui bloc pe spațiu verde, în Parcul Rozelor, a permis privatizarea unei treimi din parc, Baza Sportivă Winners fără să ceară nimic la schimb într-un fals contract de asociere, construcțiile investitorului privat nefiind intabulate pe numele Primăriei, iar mai nou autorizează acest bloc„, a declarat Dohotaru.

Potrivig PUG-ului, în zonă se pot ridica numai clădiri cu 3 etaje, dar primăria a făcut o derogare pentru această construcție de zece etaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.