Interlopul Sile Cămătaru a fost eliberat din arest preventiv

sile camataruInterlopul Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, unde se afla în arest preventiv, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

„La Penitenciarul Bucureşti Rahova a ajuns o adresă a Înaltei Curţi, prin care s-a comunicat că au fost admise recursurile lui Balint Vasile şi Sârbu Marian la măsura arestării preventive. Aceştia au părăsit penitenciarul luni noapte”, a declarat, pentru Agenţia de presă r/News, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Monica Pană.

Măsura arestării preventive a fost înlocuită de magistraţi, în cazul celor doi, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea în judecată, la 25 iulie, a 54 de inculpaţi care făceau parte din grupările „Cămătarii” şi „Sportivii”.

Ion Balint zis „Nuţu Cămătaru”, Vasile Balint zis „Sile Cămătaru” şi Roşca Radu Cristian zis „Roşca”, precum şi alţi şapte inculpaţi, s-au aflat în arest preventiv pentru şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept.

Confom DIICOT, în perioada 2008 – 2012, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale, în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti. Aceste situaţii au avut drept consecinţă punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane, mai spun procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.