Investiție de peste 10.2 milioane de lei în 177 de echipamente de ultimă generație pentru patru spitale clujene

Consiliul Județean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a 177 de echipamente și aparate medicale ultramoderne. Acestea vor fi cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează consolidarea capacității județului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19.

Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Urgență pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare, precum și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătății.

Valoarea estimată a acestora este de 10.267.721 de lei.

Printre aparatele de care vor beneficia cele patru spitale clujene se numără un aparat de radiologie mobil, două incubatoare, două combine frigorifice tip bancă de sânge – plasmă, un aparat pentru terapia de substituție renală continuă, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic, un dispozitiv extra-pulmonar de susținere a funcției pulmonare și trei pompe automate de administrare a alimentației enterale.

De asemenea, vor mai fi achiziționate 27 de dispozitive medicale folosite pentru ventilația noninvazivă, trei echipamente de oxigenoterapie, un echipament radiologic mobil digital cu rețea integrată de stocare și transmitere imagini, prevenire și sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de anestezie de înaltă performanță cu monitor, saltele anti-escară, perne antidecubit, injectomate, monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale ș.a.m.d.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 22 decembrie 2020, ora 15.00 iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate-preț”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.