Invitați de marcă la JazzDay 2015, la Cluj-Napoca, de Ziua Internaționala a Jazz-ului!

Cel mai complex spectacol de jazz din România se pune în scenă la Cluj-Napoca, pe 30 Aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Jazzului. Amfitrioana serii va fi Keisha White (UK). Alături de ea urcă pe scenă aproape 40 de muzicieni pentru un super-maraton de jazz de 3 ore.

JazzDay2015

A 4-a ediție a Zilei Internaționale a Jazz-ului aduce aduce în fața publicului clujean 6 nume ale jazzului internațional și 2 grupuri românești, într-un concert de gală unic și complex. O parte din artiștii ce vor marca evenimentul jazzistic al anului la Cluj-Napoca, sub patronaj UNESCO, sunt Sofia Rubina (voce, EE) semifinalistă la Vocea Rusiei, Villu Veski (saxofon, EE), Corneliu Stroe și Balkanamera Quartet (RO), restul artiștilor prezenți urmând să fie dezvăluiți la finalul lunii martie. Gazda și amfitrioana serii va fi artista de soul, jazz și R&B Keisha White (voce, UK).

Keisha White își va prezenta la Cluj cel mai recent proiect muzical de smooth jazz și totodată va însoții publicul pentru 3 ore într-o călătorie muzicală de excepție printre 11 stiluri de jazz.

Unicitatea spectacolului din 30 Aprilie este dată de faptul că artiști din țări diferite colaborează pentru prima dată pe aceeași scenă, astfel, improvizația, dialogul și autenticitatea sunt concepte transmise cu măiestrie muzicală publicului spectator.

Accesul la spectacol se face pe bază de bilet. Acestea sunt puse deja în vânzare exclusiv online pe Biletmaster.ro, iar după încheierea perioadei actuale de presale – 15 martie- prețurile lor vor varia între 45 și 70 lei.

Noutăți 2015 • Extindere de program între 20 -30 aprilie

Între 20 – 30 aprilie, clujenii au la dispoziție timp de 10 zile, 3 direcții de dezvoltare și informare cu privire la jazz, stiluri, tehnici muzicale sau istoric și cultură.

Cele 3 axe din program înglobeză activități educative, culturale și muzicale, dedicate unui public extrem de variat. Astfel, tinerii aspiranți la o carieră muzicală pot participa la masterclassuri, workshopuri și cursuri în cadrul secțiunii Jazz Education; Melomanii, pasionații de muzică, fotografie și pictură vor putea schimba păreri la degustări de vin, lansări de carte, expoziții și prelegeri tematice în cadrul secțiuni Jazz Culture. Iar multiple manifestări muzicale dedicate tuturor clujenilor vor încânta iubitorii de muzică bună în cadrul secțiunii Jazz Music.

Programul detaliat celor trei secțiuni și informații despre turneul de promovare, vor fi actualizate în curând pe siteul www.jazzday.ro.

Cine sunt invitații la JazzDay 2015 de la Cluj?

Keisha WHITE (Marea Britanie) – Smooth Jazz

Keisha

Încă din adolescență vocea Keishei se făcea auzită în industria muzicală din Marea Britanie. La vârsta de 14 ani lansează primul ei album după ce impresionează reprezentanții casei de discuri Warner Bros cu o simplă interpretare a cappella a piesei If You Should Lose a Good Thing a Arethei Franklin. După încheierea studiilor muzicale de la Susi Earnshaw Theatre School (Barnet North London) Keisha începe turnee prin Africa, Europa și Statele Unite ale Americii, timp în care are colaborări cu televiziuni și producatori muzicali precum: Keith Harris, Theron Feemster, Phantom Boyz, Robin Miller, Cassidy, CBBS și ABC. Piesele ei ajung pe soundtrackul unor filme și seriale de televiziune precum: Catwoman, Grey’s Anatomy, ș.a. În prezent lucrează la al 3-lea proiect muzical de smooth jazz și are lansate două albume de soul & R&B (Seventeen și Out of my Hands) pe care le cântă cu influențe jazz în spectacolele ei live.

Sofia RUBINA (EE) – Classic Female Voice & Funk

Sofia

Sofia Rubina este solista jucăușă a jazzului nordic, un talent nativ perfecționat la Berklee Global Jazz Institute (Boston, USA). Cu un timbru puternic, extrem de confortabil pe improvizații muzicale, Sofia îmbină cu ușurință accente de jazz, soul și funk. În 2014 a fost una din vocile semifinaliste ale celebrului program de televiziune THE VOICE RUSSIA, și a câștigat Lady Summertime International Jazz Competition din Finlanda. Sofia este solista alături de care mari artiști aleg să-și deschidă showurile din țările nordice. SEAL, Incognito, Roy Ayers, Marcus Miller, Tony Allen, Jack Dejohnette, Wayne Shorter, sunt doar cîteva nume alături de care Sofia a cântat.

Villu VESKI (EE) – Swing & Funky Groove

Villu

Saxofonist, compozitor, producător și fondator al multor grupuri de jazz din Estonia, la care se adaugă un bogat palmares de colaborări internaționale, Villu Veski este unul din numele de top al scenei muzicale nordice. Villu a fondat Muhu Future Music Festival, unul dintre cele mai îndrăgite festivaluri nordice, pe care în conduce și îl dezvoltă de 18 ani în insulele Mării Baltice. De asemenea, în palmaresul său se află din 2012 un Elion Jazz Award.

Corneliu STROE (RO) – EtnoJazz & Blues

corneliu

Balkanamera Quartet este un proiect muzical iniţiat în anul 2010 de către bateristul şi percuţionistul de jazz Corneliu Stroe, care a reușit aducă lângă el încă trei muzicieni de excepție: Mircea Cazan (buzuki, clarinet, voce), Roxana Stroe (chitară, voce, muzicuță), Cătălin Răsvan (bass). Stilul Balkanamera este o fuziune spectaculoasă între jazz și etno. Bandul are orchestrații proprii ale standardelor de jazz, blues și funk, la care adaugă accente originale etno din zona Dobrogei şi Balcani, influenţe greceşti, turceşti, armeneşti, aromâne sau arhaice româneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.