Ioana Ursu, noul secretar de stat în Ministerul Sănătății, scolita la UMF Cluj-Napoca

Ioana Ursu a fost desemnata noul secretar de stat cu atribuții principale în politica medicamentului, informează Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presa.

ioana ursu MS

Potrivit ministerului, numirea Ioanei Ursu vine ca o confirmare a priorității ministrului Vlad Voiculescu de a asigura accesul pacienților din România la medicamentele de care au nevoie și de a reforma profund acest sector al politicilor de sănătate.

„Ioana Ursu are o experiență de peste 10 ani în formularea de politici farmaceutice și în elaborarea mecanismelor de finanțare a medicamentelor. La capitolul politici de sănătate, Ioana Ursu a realizat design de pachete de beneficii farmaceutice în cadrul sistemelor de asigurări de sănătate, a formulat recomandări de management și eficientizare a costurilor din sisteme de sănătate și a dezvoltat sisteme de decontare bazate pe evidențe clinice și economice”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Noul secretar de stat, în vârstă de 33 de ani, a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’ din Cluj-Napoca. A obținut diplome de master în Științe Politice la Universite Paris-Est Marne-la-Vallee din Paris și în Politici Internaționale de Sănătate la London School of Economics din Londra.

De-a lungul carierei sale, desfășurate în Marea Britanie și Germania, a fost asociat extern al National Institute for Clinical Excellence din Londra, consultant senior la Evidera Inc. din Londra și fondator al Mapping Health, companie care a lucrat cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei. Decretul de numire în funcţie a Ioanei Ursu a fost publicat în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.