Iohannis: Nu vreau să îl vad pe Traian Băsescu premier, deci nu îl voi pune”

Klaus Iohannis, a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că nu vrea să îl vadă pe Traian Băsescu premier și în consecință, nu îl va desemna pentru funcție.

iohannis

„Nu vreau să îl văd pe Traian Băsescu premier și nu îl voi pune (premier, n.r.). Poate să stea foarte liniștit domnul (care își exprimase temerea respectivă, n.r.) pentru că asta stă în pixul președintelui”, a spus Klaus Iohannis.

Candidatul a arătat că este evident că atunci când va ajunge președinte, va fi un guvern al PSD și nu crede că acesta va mai fi condus de Victor Ponta, întrucât ‘domnul Ponta va fi trimis acasă de propriul partid’, dar va fi unul al majorității din jurul PSD.

„Aceasta este majoritatea în Parlament și o vreme — sper că puțin — dar o vreme va rămâne. Pe mine nu o să mă vedeți să merg la televizor să mă cert cu primul ministru, dacă e să ne certăm, ne certăm fie la Cotroceni, fie la Palatul Victoria până când se ajunge la o concluzie, ceea ce este nevoie la noi, în țara noastră. Este nevoie de a rezolva probleme, nu a de a crea spectacol steril. Iar atunci când voi ajunge președinte, va fi un Guvern cu care voi colabora instituțional, nu voi coabita, evit coabitarea din motivele binecunoscute. Prin acel pact de coabitare noțiunea a fost compromisă și folosită peiorativ. Voi colabora instituțional, nu este nevoie de nicio fițuică semnată între președinte și premier pentru a colabora instituțional. Constituția, legile în vigoare, spun foarte clar cum trebuie să fie asta”, a mai afirmat Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.