Iohannis: „Voi susține crearea unui fond de redresare economică, de care să beneficieze toate statele membre UE”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că va susţine crearea unui fond de redresare economică de care să poată beneficia toate statele membre ale Uniunii Europene şi a menţionat şi importanţa politicii de coeziune a UE, potrivit Agerpres.

Şeful statului a vorbit înaintea unei videoconferinţe cu membrii Consiliului European pe tema măsurilor privind gestionarea pandemiei COVID-19.

Voi susţine crearea unui fond de redresare economică de care să poată beneficia, atenţie, toate statele membre, ca un instrument suplimentar faţă de măsurile de sprijin luate anterior deja, la nivel european. Acest instrument trebuie să fie complementar finanţării din viitorul buget al uniunii pentru perioada 2021 -2027 şi să fie utilizat pentru nevoile sectoriale reale ale statelor membre. Şi aici mă refer, de exemplu, la sectorul medical şi la cel economic, cele mai afectate de pandemia de COVID-19„, a punctat Iohannis.

Totodată, Iohannis s-a referit la „politicile clasice”.

Pe de altă parte, voi susţine ferm politicile clasice – politica de coeziune şi agricultură nu îşi pierd în niciun caz relevanţa în actualul context complicat. Dimpotrivă, acestea trebuie să rămână politici esenţiale în viitorul buget al Uniunii, destinate, evident, şi reducerii decalajelor de dezvoltare dintre statele membre sau dintre regiunile europene”, a afirmat şeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.