Premierul Orban: „Nu putem accepta să se facă achiziții de echipamente neconforme de la firme de casă”

Premierul Ludovic Orban a cerut Ministerului Sănătăţii să monitorizeze achiziţiile făcute de spitale, atrăgând atenţia că Unifarm deţine stocuri de echipamente conforme, dar că acestea nu sunt folosite, scrie AGERPRES.

Urmăriţi prin Direcţiile de Sănătate publică, monitorizaţi achiziţiile făcute de spitale. Am avut trei săptămâni un val de declaraţii că nu au materiale, că nu au echipamente. La ora actuală şi prin Unifarm şi prin OANC s-au achiziţionat stocuri mari, numai că suntem în situaţia în care aceste stocuri stau degeaba, întrucât spitalele, mai ales spitalele de subordonare către autorităţile locale, nu achiziţionează aceste materiale. Deci trebuie să reluam un ciclu normal şi firesc.

Toate materialele achiziţionate de noi în sistem centralizat – fie de Unifarm, fie prin ONAC – sunt materiale conforme, sunt materiale certificate, sunt de calitate. Nu putem accepta să se facă achiziţiile la firme de casă – în tot felul de spitale – de materiale şi echipamente care nu sunt conforme, în timp ce stocurile noastre sunt la dispoziţia unităţilor spitaliceşti şi avem, cum se spune, marfă de calitate, care într-adevăr garantează protecţia. Aici ministerul va trebui să intervină foarte hotărât în relaţia cu spitalele”, a arătat premierul, la începutul şedinţei de guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.