Jazz in the Pata – Cântec, joc și voie bună lângă groapa de gunoi a Clujului! FOTO/VIDEO

Comunitatea de clujeni din Pata Rât s-a simțit, pentru o zi, în centrul atenției, marți, 27 iunie, datorită celor de la Jazz in the Park care au adus muzica aproape de ei, în cea de-a doua zi din programul pe anul acesta al festivalului. Un nou spațiu neconvențional de evenimente descoperit, unul tocmai lângă groapa de gunoi a orașului.

Câteva sute de clujeni au venit să asiste la „Jazz in the Pata”, iar drumul până acolo a fost făcut fie cu mașinile proprii, fie cu autobuzul, organizatorii asigurând transport gratuit cu plecare din Piața Cipariu în anumite intervale orare.

Cele patru trupe care au urcat pe mini-scena amplasată în renumitul cartier „Dallas”, la 100 de metri de groapa de gunoi a orașului, au făcut spectacol de a răsunat întreaga Pata pe acordurile instrumentelor din dotare. Primul artist care a deschis la ora 16:00 recitalul de voie bună a fost percuționistul italian Dario Rossi, care produce muzică din obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi, farfurii, urmat de trupa clujeană Hot Club de Cluj, iar cei care au închis seara au fost trupele Taraf de Caliu din Clejani și Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, ultimii cântând și ieri (n.r. luni, 26 iunie) la deschiderea festivalului de la Opera Maghiară.

Cei mai bucuroși de oaspeți au fost, așa cum era normal, cei mici, care au alergat de colo-colo, s-au distrat cu bean bag-urile și s-au simțit în lumea lor.

La un moment dat, o localnică din Pata cu spirit antreprenorial a profitat de eveniment și a vândut mai multe oale de porumb fiert, care s-au dat ca pâinea caldă în doar câteva minute.

Copiii Patei au fost vedetele principale, iar mai mulți participanți le-au cumpărat porumb fiert, înghețată și sucuri, în timp ce unii s-au jucat cu ei, învârtindu-i și luându-i în brațe.

S-a dansat, s-a socializat, s-a încins o mică horă și s-a servit multă bere, iar la finalul ultimului concert, localnicii din Pata s-au retras în căsuțele lor micuțe, în timp ce restul clujenilor au umplut autobuzele și s-au întors și ei spre casă. O altfel de zi în Pata Rât!

În urma acestui eveniment, cei de la Jazz in the Park au reușit să facă o mică comunitate de clujeni fericită și să le redea zâmbetul pe buze, chiar și doar pentru câteva ore, iar cele circa 1500 de suflete care trăiesc în Pata au simțit, după mult timp, că nu au fost uitați și cineva îi mai bagă și pe ei în seamă. Dacă nu autoritățile locale, măcar un organizator de evenimente…

VIDEO

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.