Județul Cluj găzduiește primul curs de perfecționare pentru salvatorii montani scafandri din România

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj organizează în perioada 13-16 iunie a.c., în premieră națională, un curs de perfecționare dedicat salvatorilor montani scafandri.

„Expertiza dobândită de salvatorii noștri montani ca și scafandri este un nou motiv ca atât clujenii cât și turiștii care ne vizitează județul să se simtă în siguranță, convinși fiind că pașii le sunt vegheați cu profesionalism în toate împrejurările”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

La acest eveniment de interes național participă peste 40 de salvatori montani scafandri proveniți din 11 județe, el urmând a se desfășura în zona comunelor clujene Beliș și Râșca, pe lacul de acumulare Beliș Fântânele.

Temele principale ce vor fi abordate în cadrul cursului, primul de acest nivel din România, se referă la tehnicile de căutare subacvatică și organizarea scufundărilor tehnice. Cursul va fi susținut de formatori cu experiență, respectiv Szabo Jeno, instructor în domeniul salvării subacvatice, Kovacs Zoltan Robert, instructor scafandri de salvare și Radu Papalicev, directorul Serviciului Public Salvamont Neamț și instructor de scafandri.

Presa este invitată să observe activitățile în direct, la fața locului, în timpul exercițiilor, miercuri, 14 iunie 2017, când vor avea loc cele mai multe activități în teren. În acest sens, persoana de contact este directorul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Gheorghe Frățilă – 0755110755.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.