Klaus Iohannis, întrevedere la Cotroceni cu Maia Sandu. Șeful statului a reiterat mesajul de susţinere a agendei de reforme promovată de preşedinta Republicii Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o marți, la Palatul Cotroceni, pe Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. În cadrul întrevederii, șeful statului român a lăudat agenda de reforme promovată de aceasta și a transmis că Bucureștiul va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

„Cei doi şefi de stat au analizat stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia vizitei Preşedintelui României la Chişinău, la data de 29 decembrie 2020. Astfel, în 2021, România a donat Republicii Moldova echipamente medicale şi de protecţie împotriva COVID-19 în valoare de 2,3 milioane de euro, precum şi o cantitate de peste 200.000 de vaccinuri, urmând ca în etapa următoare să realizeze şi donaţia celor 6.000 de tone de motorină destinată agricultorilor din Republica Moldova”, a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat.

De asemenea, Iohannis a reiterat mesajul ferm de susţinere pentru agenda de reforme promovată de Sandu.

„Totodată, Preşedintele României a transmis că ţara noastră va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova şi a subliniat că România rămâne principalul partener al cetăţenilor Republicii Moldova, evidenţiind în acest sens sprijinul consistent oferit în vederea gestionării pandemiei de COVID-19„, se mai arată în comunicat.

La rândul său, Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de România Republicii Moldova în contextul greu generat de pandemia de coronavirus. De asemenea, aceasta a apreciat și spriijinul țării noastre pentru calea europeană a Republicii Moldova. Cu această ocazie, ea a dat asigurări că va continua eforturile pentru implementarea agendei de reforme, în spirit democratic şi european.

În cadrul întrevederii, cei doi șefi de stat au convenit să continue dialogul pentru a aprofunda cooperarea pe mai multe domenii, mai ales în ceea ce priveşte proiectele bilaterale de importanţă strategică, cu accent pe cele din domeniile energiei, transporturilor, precum şi al educaţiei sau sănătăţii.

„Obiectivul principal al acestei cooperări rămâne asigurarea dezvoltării sustenabile a Republicii Moldova şi conectării sale ireversibile la spaţiul european”, se mai arată în comunciatul Administrației Prezidențiale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.