La ce sunt atenți managerii atunci când aleg un software resurse umane?

Managerii companiilor care sunt în căutarea unui software resurse umane își îndreaptă atenția asupra unor particularități care să răspundă nevoilor interne. O aplicație complexă de HR poate conține module pentru administrare de personal, recrutare, evaluare, training, cereri ale angajaților sau soft organigrama. Toate acestea sunt menite să eficientizeze munca departamentului de resurse umane și să reducă birocrația. Prin urmare, specialiștii HR își pot organiza sarcinile într-un mod mai facil și își pot îndrepta atenția și spre dezvoltarea brandului de angajator.

În primul rând, managerii își doresc un software resurse umane configurabil și actualizat constant cu modificările legislative, dar și care să beneficieze de suport tehnic menit să asigure rezolvarea erorilor și a neclarităților. Astfel, eventualele dificultăți la utilizarea programului vor fi rezolvate într-un timp mai scurt.

După cum am menționat deja, un software resurse umane este o soluție complexă, care poate acoperi toate nevoile de HR ale unei companii. Un prim modul demn de menționat ar fi un soft organigrama integrat într-un software resurse umane care ajută companiile să aibă o evidență clară asupra departamentelor și a relaționării dintre acestea. Mai mult, cu ajutorul unui soft organigrama, salariații pot identifica ușor persoanele din cadrul organizației cărora trebuie să li se adreseze în diverse situații.

Alte câteva module, poate chiar printre cele mai căutate module ale unui software resurse umane ar fi și cele legate de pontaj, rapoarte, alerte sau sisteme self-service.

Software resurse umane pentru sarcinile administrative

Uneori, profesioniștii din departamentul HR sunt copleșiți de volumul mare de muncă și astfel poate să apară oboseala, stresul și posibilitatea crescută a unor erori umane. De aceea, un software resurse umane poate fi implementat pentru a eficientiza operațiunile zilnice de management de personal, organizat printr-un soft organigrama. Instrumentul digital centralizează datele angajaților (personale, legate de contractul de muncă etc.) și astfel poți ajunge mult mai rapid la informații de interes despre aceștia. Cu un software resurse umane se câștigă timp prețios care poate fi folosit de specialiștii HR în alte scopuri.

În plus, un software resurse umane permite colectarea datelor de prezență ale angajaților din mai multe puncte de lucru, iar astfel dispar hârtiile care trebuie semnate de aceștia. Automatizarea procedurii ajută și la calculul de salarii prin faptul că pontajul este centralizat. Nu în ultimul rând, un portal al angajaților integrat într-un software resurse umane oferă o independență angajaților și reduce timpul necesar pentru rezolvarea anumitor solicitări. Prin intermediul aplicației, salariații pot depune cereri de concediu sau de work from home și pot descărca anumite adeverințe precompletate.

Stabilește coordonatori de echipă printr-un soft organigrama

Pentru a clarifica atribuțiile angajaților din companie și relațiile profesionale din departamente, un soft organigrama este una dintre soluțiile găsite de manageri și specialiștii HR. Într-un business aflat în continuă creștere și nu numai, actualizarea informațiilor despre noii angajați este importantă pentru o organizare eficientă. Acest lucru este posibil în format digital cu un soft organigrama, ce îți oferă posibilitatea de a genera rapoarte pentru a vedea în detaliu ierarhia dintre departamente.

Mai ales într-o perioadă în care sistemul hibrid este tot mai răspândit, un soft organigrama integrat într-un software resurse umane facilitează organizarea programului angajaților, în funcție de raportul și interdependența dintre departmente. Prin urmare, pot fi create programe pentru zilele în care anumiți membrii ai echipei tale trebuie să lucreze de la birou pentru a colabora la un anumit proiect. În acest mod, ai siguranța că angajații ce trebuie să conlucreze vor fi prezenți la birou.

True HR, aplicația performantă și complexă de resurse umane

Îți dorești un software resurse umane în care să poate fi integrat un soft organigrama? Aportul tehnologiei în mediul de afaceri poate aduce contribuții semnificative în eficientizarea activităților zilnice. UCMS by AROBS a creat aplicația complexă True HR, pe care o inovează constant pentru a răspunde la cât mai multe dintre nevoile companiilor din diferite domenii de activitate. Acest software resurse umane conține 19 module distincte, printre care și un soft organigrama, iar tu le poți alege pe cele mai potrivite pentru business-ul tău. Ia legătura cu specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.

 Sursă foto: Freepik. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.