Importanța terapiilor personalizate – Cum să alegi serviciul potrivit ție?

De cele mai multe ori, decizia de a merge la terapie reprezintă primul și cel mai greu pas atunci când vine vorba de îngrijirea sănătății mintale. Asta pentru că tendința umană este de a apela la oameni apropiați și de încredere, iar astfel apare prejudecata cum că un așa-zis străin nu are niciodată cum să te ajute.

Mai jos, însă, poți afla informații esențiale despre terapia personalizată

În ultimul ani, serviciile de sănătate și prioritățile de cercetare și dezvoltare s-au schimbat de din medicina empirică și generalistă în medicina personalizată. În asistența medicală mintală, o schimbare similară către intervenția personalizată poate spori eficacitatea și utilitatea clinică a terapiilor susținute.

Mai exact, la fel ca medicina personalizată pentru afecțiuni fizice, consilierea personalizată include o evaluarea fiabilă a caracteristicilor individuale relevante, în baza cărora se realizează planuri adaptate persoanei. 

De asemenea, pentru a avea cel mai mare impact asupra practicii, cel mai eficient plan este efectiv prioritizarea dezvoltării ședințelor personalizate și a tehnicilor care ar putea aduce beneficii celor mai mulți oameni. 

Mulți oameni caută un profesionist pentru o anumită problemă de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, depresia sau dependența, dar terapia poate fi un instrument util pentru oricine. Dacă te întrebi “cum îmi dau seama de ce fel de terapeut am nevoie?”, Maze Center oferă servicii personalizate de consiliere psihologică și psihoterapie, astfel încât poți găsi psihoterapeutul cel mai potrivit pentru tine.

Spre exemplu, există tipuri de terapie dedicată relațiilor atât familiale, cât și intime, durerii, pierderii, bolilor, despărțirilor, stresului de la muncă, crizelor existențiale, dezvoltării personale și multe altele.

Iată doar câteva:

  • Psihoterapie individuală: Acesta este cel mai frecvent tip de terapie. Toate terapiile vor fi individuale, cu excepția cazului în care se recomandă altfel.
  • Psihoterapie de familie: Terapia familială poate fi valoroasă pentru toate relațiile de acest fond, fie între frați, părinți și copii sau alți membri ai familiei.
  • Psihoterapie de cuplu: Terapia cuplurilor poate fi stigmatizată ca semn că relația se destramă, dar este de fapt un instrument incredibil pentru dezvoltarea unei legături mai profunde sau pentru a te pregăti pentru schimbări viitoare. Multe cupluri găsesc valoare în acest tip de terapie atunci când apar momente care le dau cu totul viața peste cap, ca de exemplu când devin părinți.
  • Psihoterapie de grup: Majoritatea terapiei de grup se ocupă de diverse forme de abuz, traume sau dependență de substanțe.
  • Online vs. cabinet: În ziua de astăzi, întâlnim servicii de psihoterapie și dezvoltare personală la distanță, prin telefon sau video call. Dacă există situații speciale care te împiedică să mergi într-un cabinet sau pur și simplu ai descoperit un specialist la distanță, aceasta poate fi o alegere excelentă.

Indiferent de problema vizată, terapia personalizată este un pas important către rezolvarea situațiilor unice și individuale. Un astfel de serviciu stabilește care sunt problemele ce trebuie tratate, ordinea în care trebuie rezolvate, tipul de terapie potrivit ție și monitorizarea parcursului pacientului.

Sursa Foto: Pexels.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.