Simți că nu te mai iubești cum o făceai odată? Află 3 gânduri toxice de care trebuie să scapi cât mai repede

Cei din jur insistă să-ți amintească din ce în ce mai des că ești prea îndrăzneață și că alegerile tale nu sunt potrivite cu societatea în care trăiești? Auzi adesea comentarii răutăcioase la adresa ținutelor tale provocatoare, cu care plecaseși încrezătoare de acasă? Lasă gurile rele să vorbească și nu te îndepărta niciodată de felul tău autentic de a fi.

Iată 3 gânduri cărora să NU le acorzi spațiu în mintea ta pentru a-ți menține stima de sine la un nivel ridicat:

  1. Trebuie să îi mulțumesc pe toți cei din jur.

A te ghida după cerințele celor din jur și a nu ține cont de sentimentele tale este o cale sigură spre nefericire. Chiar dacă sunt binecunoscute vorbele din popor de tipul ,,Câinii latră, ursul merge”, în mod surprinzător multe românce au tendința să-și pună propriile valori și opinii pe al doilea loc, lăsându-l liber pe primul pentru gura lumii. 

Recâștigă-ți iubirea de sine plasând pe mijlocul scenei mentale dorințele tale. Fă loc în viața ta psihologiei pozitive și aplică principiile acestei filosofii zi de zi. Vei observa că, în timp, starea ta de bine va fi din ce în ce mai accentuată. Fii prezentă în viața ta și, atunci când simți că te vei lăsa doborâtă de o prejudecată, spune-ți că pentru tine este mai important ce simți tu, nu ce cred și vor ceilalți. Validează-ți dorințele fără prea multe compromisuri.

  1. ,,Nu voi avea niciodată corpul dorit.

Tulburarea dismorfică corporală este o problemă de actualitate, caracteristică secolului 21. Internetul oferă posibilitatea alegerii unei infinități de idoli care să-ți aducă tot atâtea frustrări. Nu este greșit să-ți dorești să evoluezi, să încerci să aduci mici îmbunătățiri stilului tău sau felului tău de a fi. Complicațiile apar atunci când ajungi să nu te mai simți bine în corpul tău sau să ai o imagine distorsionată asupra acestuia.

 Uită-te în oglindă și spune-ți cât de frumoasă ești! Dacă vrei să-ți recapeți încrederea în trupul tău și să readuci în prim plan feminitatea ta, ia o decizie îndrăzneață care să te împingă de la spate. Încearcă, spre exemplu, un job ca model de videochat la un studio renumit precum Kendra Studio și cu siguranță îți vei crea condițiile necesare pentru a-ți reaminti ce minunată ești.

  1. ,,Pot fi fericită doar într-o relație.

Multe femei trăiesc în adolescență o poveste de dragoste care le modelează întreaga concepție asupra vieții. Doamne și domnișoare din lumea întreagă simt că nu pot fi fericite decât atunci când fac parte dintr-un cuplu. Adevărul este, de fapt, cu totul altul. Dacă nu ești liniștită cu tine însăți, nu vei putea aduce fericire nici celui de lângă tine. 

Înainte să te angajezi într-o astfel de călătorie, asigură-te că ești bine cu tine. Ordinea corectă este cea contraintuitivă: prima dată trebuie să te împaci cu tine, abia apoi vei fi pregătită să faci parte dintr-o relație sănătoasă.

Așadar, uită de prejudecăți și începe de astăzi să parcurgi drumul către iubirea adevărată de sine. Nu va fi ușor, dar cu siguranță va fi benefic.

Sursa foto: unsplash.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.