La Cluj ajung încă 9.360 doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer BioNTech

România primește cea de-a cincea tranșă de vaccin anti-COVID de la Pfizer BioNTech, constând în 87.750 de doze. Acestea vor sosi luni, 18 ianuarie.

Dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, anunță autoritățile.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Cele 87.750 de noi doze vor fi distribuite astfel:

Centrul Regional de Distribuție București: 33.930 doze
Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;
Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;
Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;
Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;
Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;
Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În 15 ianuarie în România a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, platforma de vaccinare https://vaccinare-covid.gov.ro și adresa de email [email protected] se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile care se încadrează în etapa curentă.

În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantități crescute începând cu săptămâna 15 februarie, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.