La mulți ani, Ioan Bocșa! Astăzi e ziua de naștere a reputatului artist!

Reputatul interpret de muzică populară ardelenească și profesor universitar, Ioan Bocșa, împlinește astăzi vârsta de 73 de ani.

Pasiunea pentru muzică a maestrului Bocșa s-a concretizat prin absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în anul 1970, acolo unde predă încă din 1994.

Ioan Bocșa și-a luat doctoratul cu tema „Caracteristici ale colindului de pe valea Muresului Mijlociu”, și este derulator al proiectului PHARE „Colindul Transilvan – element de identitate nationala” si al proiectului UE – Euroart „Ethnos – Mileniul III”.

De asemenea, a coordonat cele doua volume „1484 colinde cu text si melodie”.

Interpreta de muzică populară Maria Golban Someș i-a transmis la mulți ani pe Facebook.

„Dacă este ziua a 13-a din Undrea (decembrie), este ziua în care suntem norocoși să-i putem spune La Mulți Ani unui român-slujitor pe tărâmul culturii tradiționale. Prin munca sa, păstrează identitatea neamului nostru și dăruiește, mereu, valoare și frumos!Fie ca toate acestea să vi se întoarcă prin dar de sănătate, domnule profesor Ioan Bocsa”, a scris cântăreața.

Bocșa conduce și instruiește Ansamblul de Muzica Tradițională Românească Icoane, ansamblu cu caracter de unicat in peisajul folcloric romanesc.

Ioan Bocsa s-a nascut pe data de 13 decembrie 1947, in localitatea Oarda de Jos, judetul Alba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.