La multi ani, Monitorul de Cluj!

Unul dintre cele mai vechi ziare din Cluj-Napoca, Monitorul, care continua sa apara in format print si sa fie o sursa credibila de informare pentru zeci de mii de clujeni, a ajuns duminica, 26 iunie, la varsta majoratului, implinind 18 ani de la primul numar aparut.

monitorul de cluj

Redactia eClujeanul.ro le doreste colegilor de la Monitorul de Cluj un sincer si calduros La multi ani si speram sa aiba viata cat mai lunga in aceasta meserie tot mai greu de realizat.

„În urmă cu 18 ani, pe 26 iunie 1998, apărea primul număr al ziarului care a schimbat definitiv piața presei clujene. Primul cotidian care a adus pagini mari, fotografii colorate, titluri îndrăznețe, scrise cu caractere mari – „să le vezi din tramvai și să cobori să iei ziarul”, spunea unul dintre „făcătorii de gazete” care și-a pus amprenta pe stilul editorial și grafic al Monitorului. Dar pozele și titlurile nu au fost totul. Ziarul care stă de vorbă cu oamenii a schimbat modul în care clujenii au devenit protagoniști ai știrilor, nu simpli cititori. Articole despre modul în care se cheltuie banul public, reportaje despre oameni mai mult sau mai puțin obișnuiți, care fac lucruri cu totul și cu totul ieșite din comun, articole – uneori kilometrice, „cearceafuri”, cum le spunem adesea îngroziți și noi că mulți nu le vor citi, speriați de dimensiunea lor – despre afaceri necurate, relatări de la ședințe interminabile de Consiliu Local. Toate au schimbat viețile locuitorilor județului Cluj, căci Monitorul și-a luat în serios rolul de câine de pază al democrației.

Dar, cel mai important, în spatele știrilor și ziarelor au fost oamenii. Reporteri, editori, tehnoredactori, personal administrativ și echipe de marketing, care s-au dat peste cap să aducă primii știrea cea mai bună, să o pună în pagină și pe internet, să ducă ziarul până în mâinile cititorilor din satul cel mai izolat al județului. Și oamenii aceștia, mulți, chiar foarte mulți, peste 100 în cei 18 ani de viață ai Monitorului, au pus câte puțin din sufletul lor în fiecare știre, fotografie, literă sau film care a ajuns la dumneavoastră, cititorii noștri, cei care, cumpărând zi de zi articolele noastre ne-ați convins că lupta trebuie dusă până la capăt, în fiecare zi, an de an, vreme de, iată, 18 ani.

Când, în jurul nostru, criza economică făcea ferfeniță publicații tipărite, închidea camerele televiziunilor, oprea vocile posturilor de radio, voi, clujenii, ne-ați susținut cu sufletul vostru mare de ardeleni așezați, răbdători, cumpătați și ne-ați dat încrederea că vor veni și vremuri mai bune. Și au venit. Mulțumim pentru încredere, mulțumim că ne citiți, mulțumim pentru criticile pe care ni le aduceți, căci și ele ne ajută să ne facem meseria mai bine, să reparăm unde greșim și să vedem mai bine acolo unde ochiul nostru se înșeală”

La cat mai multe aparitii de acum inainte si un tiraj cat mai mare!

Vasile Manu
Coordonator eClujeanul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.