La Pata Rât s-au instalat băi mobile – VIDEO

Asociația Zona Metropolitană Cluj (AZC) a instalat două unități mobile sanitare la Pata Rât, care vor deservi zeci de persoane care locuiesc în zonă.

„La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât. Accesul la dușuri și toalete a fost considerat o prioritate de majoritatea celor care locuiesc în această zonă.

Ei au fost consultați în ianuarie-februarie 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta „Muncă informală” a proiectului Cluj Future of Work, componentă implementată de ZMC. În urma acestui proces, a rezultat că lipsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra capacității localnicilor de a arăta decent la locul de muncă.

Rezolvarea acestui neajuns a fost evidențiată ca o necesitate imediată în toate cele patru sub-zone ale comunității și a fost considerată cea mai importantă în sub-zonele Cantonului (Dezmirului) și Rampă. În zona Cantonului (Dezmirului), exista o singură unitate sanitară, iar pentru cei din Rampă, cea mai apropiată instalație se afla la 800 m distanță.

În acest context, a survenit pandemia COVID 19, care a creat și o urgență de sănătate publică, dat fiind faptul că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie”, conform ZMC.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.