La Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj e ca-n Evul Mediu. „40 de oameni în sala de așteptare pe 12 scaune, într-o zi de duminică”

Igrasie, pereți scorojiți, fără apă caldă în băi, fără săpun, fără coșuri de gunoi și fără respectarea normelor minime de igienă sanitară, astfel ești întâmpinat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, de pe strada Iuliu Moldovan nr. 23, într-un oraș cu pretenții europene, care este în prezent Capitală Europeană a Tineretului și aspiră la titlul de Capitala Culturală.

Nepăsare, dezinteres total, nesimțire, cu astfel de cuvinte putem descrie implicarea autorităților clujene în modernizarea infrastructurii medicale din Cluj-Napoca. Iar spitalul de Boli Infecțioase din Cluj este dovada clară a acestui fapt.

Bloggerul clujean Radu Băzăvan, zis „Groparu”, a relatat pe blogul său întâmplarea pe care a trăit-o, duminică, în timp ce s-a dus cu copilul său la Boli Infecțioase din Cluj pentru a-i fi eliminată o căpușă. „Circa 40 de oameni așteptau duminică, la ora 16:00, pe 12 scaune (!), să le vină rândul (mușcături de căpușe, mușcături de câini, mușcături de căpușe, febră rebelă, mușcături de căpușe). Deci erau toți grăbiți, deci sugari peste copii peste urgențe, ca într-un haos; plus că, cel mai nasol, nu era nici o triere. Fratele meu, nici un cadru medical care să trieze pacienții! Am stat la rând ca proștii 2 ore și 40 de minute, în singurul cabinet de primire de la UPU erau 5 (!) domnișoare, dar nici una nu a făcut o triere, cât de cât”, a scris, revoltat, clujeanul.

Câteva fotografii cu adevărat revoltătoare:

spital de boli infectioase cluj jegspital de boli infectioase cluj jeg2

spital de boli infectioase cluj jeg4

spital de boli infectioase cluj jeg5

spital de boli infectioase cluj jeg6

spital de boli infectioase cluj jeg7

spital de boli infectioase cluj jeg8

Clujeanul se gândește să demareze o campanie pentru strângerea unor fonduri pentru a renova o parte a clădirii Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj este Ioan Mureșan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.