Lansare de carte: „Despre sex, dragoste si alte vicii”, de Ioana-Cristina Teodorescu

Începem o mică serie de lansări ale unor autori tineri, în plină afirmare, cu volumul de poezie „Despre sex, dragoste și alte vicii” al Ioanei-Cristina Teodorescu.

Lansarea de carte va avea loc joi, 22 mai 2014, alături de autoare și invitatul ei special, scriitorul Ovidiu Pecican, la o discuție relaxată în jurul cărții, urmată de o lectură publică și o sesiune de autografe. În aroma ceaiului, desigur!

Ioana are 25 de ani. Se mândrește cu fiecare dintre ei, cu viciile pe care le are și curajul de a vorbi despre ele. E absolventă de jurnalism și alte școli înalte în domeniul comunicării, dar crede că asta nu are nimic de-a face cu parcursul ei. Se consideră rezultatul oamenilor care au trecut prin viața ei, se declară recunoscătoare celor care au rămas și admite zâmbind că singurul lucru fără de care nu ar putea trăi e dragostea pe care le-o poartă.

I s-a spus de-a lungul timpului, pe rând, că scrie „naiv”, „prea direct” sau „ca un bărbat bucureștean”. Ioana s-a adaptat fiecărui nou personaj și a continuat să scrie „ca ea”. Confesiv și crud pe alocuri, stilul Ioanei plasează cititorul în poziția cea mai incomodă – cea de complice. Mai mult decât un martor al acțiunii, cititorul devine personaj activ, acel „cel mai bun prieten” care ascultă confesiunile unui om ce mai are încă multe lucruri de spus. Tocmai prin această apropiere, Ioana mai reușește ceva – să stârnească, din poziția proaspăt dobândită, să precipite, să ne facă să asimilăm informația din acea poziție delicată și să ne doară deznodământul ei.

Cartea de debut al autoarei a apărut în noiembrie 2012 la editura EUROGraph din Cluj-Napoca, cu titlul Aripi de sticlă. Noul volum, Despre sex, dragoste și alte vicii, publicat în 2014 de Karth (un imprint Herg Benet Publishers, București), abordează un stil ceva mai tranșant și este, de la primul până la ultimul cuvânt tipărit, o poveste completă, provocatoare și de actualitate, cu parfum autobiografic și caracter sinusoidal. Autoarea își descrie simplu noul volum: „E povestea despre contratimp a oricăruia dintre noi, în versuri.”

Lansarea va avea loc în ceainărie, începând cu ora 19:00, pe strada Al. Vaida-Voievod nr. 53-55. Autoarea încurajează un dialog cât mai natural, lipsit de limite impuse, astfel că sunteți rugați să veniți cu vorbele la voi și cu inima deschisă.despre sex si alte vicii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.