Lanțul Profi mai angajează 500 de oameni la nivel national

Lanțul Profi are in prezent 5.500 de angajați, iar pana la sfarsitul anului va avea peste 6.000 în cele 228 de magazine din 116 localități, anunță conducerea celui de-al doilea mare retailer din România.

profi

Pentru al patrulea an consecutiv, Profi continua să crească, inregistrand la sfârșitul anului trecut o cifră de afaceri netă de 1,45 miliarde de lei, cu 26% mai mult decât în anul precedent. Acest rezultat se datorează atât permanentei extinderi a rețelei, cât și sporirii volumului de vânzări la magazinele existente.

„Profitul nostru operațional înainte de amortizare a crescut cu 49% față de 2012, chiar dacă mediul economic din România este foarte dificil”, a declarat Dumitru Dragomir, directorul financiar al Profi România. Anul trecut, Profi a inaugurat 63 de magazine și plănuiește pentru acest an să deschidă cel puțin tot atâtea, continuând extinderea agresivă a rețelei.

Una dintre țintele pe care Profi le-a atins a fost diminuarea pierderilor de stocuri de marfă (perisabilități și lipsuri din gestiune) prin implementarea unui sistem de monitorizare centralizat care a dus la îmbunătățirea controlului în rețeaua de magazine și la reducerea cheltuielilor de securitate.

Pentru a mari productivitatea magazinelor, Profi și-a reorganizat magazinele din toată țara prin intermediul unui sistem integrat de planograme, menit să optimizeze fluxul de stocuri din magazine și să asigure creșterea disponibilității produselor la raft.

Pentru prima oară, în 2013 retailul modern, în marile magazine, l-a depășit pe cel tradițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.