Lapte mai sanatos inseamna copii mai sanatosi

Laptele este alimentul de baza al bebelusilor si furnizeaza tuturor copiilor nutrientii si vitaminele de care acestia au nevoie pentru pentru a avea oase puternice si muschi sanatosi. Insa, nu tot laptele este la fel. Laptele organic are mai multe beneficii si nu contine antibiotice, hormoni de crestere sintetici sau pesticide. Laptele organic, printre care si divesele tipuri de
lapte praf Hipp, este mai hranitor si mai sanatos, avand numeroase beneficii pentru copii. 

Iata cateva din beneficiile laptelui organic.

Laptele organic este bogat in acizi grasi omega-3

Omega-3 si omega-6 sunt aicizi grasi esentiali de care organismul are nevoie, dar nu ii produce in mod natural. Cu toate ca ambii aicizi sunt importanti, trebuie respectat un echilibru sanatos intre acestia. Majoritatea oamenilor fie primesc prea mult omega-6 si prea putin omega-3, iar acest lucru poate genera mai multe afectiuni, printre care bolile cardiovasculare, astmul, osteoporoza, cancerul de san, cancerul de prostata si diverse boli autoimune.

Din fericire, consumul de lapte organic care este bogat in omega-3, poate ajuta la echilibrarea raportului dintre acesti doi acizi grasi necesari organismului si reduce riscul bolilor. 

Laptele organic este bogat in atioxidanti si minerale nutritive

  1. a constatat ca laptele organic are concentratii mai mari de minerale si antioxidanti nutritivi (printre care fierul, vitamine E, seleniul si caretonoizii) decat laptele non-organic. Alimentele bogate in antioxidanti, cum este si laptele organic, ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi care pot genera stres oxidativ la nivelul celulelor si contribuie la boli coronare si la unele tipuri de cancer. 

Laptele organic nu contine reziduuri de antibiotice

Utilizarea antibioticelor in agricultura poate duce la infectii rezistente la antibiotice la animale, iar acestea se pot transmite la om. Exista antibiotice, precum penicilina, folosite atat pentru oameni cat si pentru animale. Daca bacteriile din animale devin rezistente la aceste antibiotice, acest lucru va reduce protectia oamenilor la diverse infectii. 

Studiile au reliefat faptul ca laptele non-organic poate contine antibiotice ilegale. Reziduuri de antibiotic au fost gasite in 60% din probele de late conventional, iar doua dintre acestea sunt interzise in agricultura.

Laptele organic nu contine hormoni sintetici de crestere

In timp ce hormonii de crestere sunt produsi in mod natural de animale, utilizarea hormonilor sintetici de crestere a castigat popularitate in femele de lapte conventionale, deoarece stimuleaza productia de lapte. Acesti homorni ajung in laptele pe care il bem si pot genera modificari ale functiilor endocrine, afectand cresterea, dezvoltarea creierului si capacitatea de reproducere. Studiile au dovedit ca nivelul de hormon de crestere bovina era de 20 de ori mai mare in laptele conventional decat in cel organic.

Laptele organic nu contine pesticide controversate

Studiile au gasit in probele de lapte conventional reziduuri dintr-o serie de pesticide controversate, in timp ce probele de lapte organic testate erau curate. Astfel, in aproape 60% din probele de lapte non-organic a fost depistat clorpirifosul care este interzis din 2018. Acest pesticid este o neurotoxina asociata cu problemele de dezvoltare la bebelusi si copii.

In consecinta, laptele organic este cu mult mai sanatos pentru copii, indiferent de varsta, iar laptele mai sanatos inseamna copii mai sanatosi.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.