De ce este utila o tabla magnetica?

Datorită varietății și dimensiunilor, tabla magnetică este întâlnită frecvent la școală sau în cadrul companiilor, fiind un instrument care ajută la generarea și afișarea ideilor în cadrul unei echipe sau în munca individuală.

Tablele magnetice sunt construite din foi din material feromagnetic, special-vopsite, pe care se poate scrie sau desena cu ajutorul unor markere sau pixuri speciale. 

Tabla magnetică se deosebește de tabla tip flipchart prin faptul că pentru a fi utilizată din nou aceasta trebuie ștearsă, iar informațiile se pierd. Pe de altă parte, flipchart-ul are avantajul păstrării informațiilor pe o durată mai mare de timp, datorită acelor foi de hârtie care pot fi depozitate.

Avantajele tablei magnetice

  • Poate fi curățată ușor pentru utilizări repetate – toate tipurile de tablă magnetică pot fi curățate ușor, însă suprafețele din sticlă sunt o alegere mai bună. 
  • Pot fi considerate un element de branding – este important să se creeze un mediu stimulativ și creativ care să folosească eficient spațiul și să adauge valoare branding-ului de mediu. 
  • Pot fi customizate – Cu o gamă largă de culori și modele, tablele magnetice pot fi personalizate conform culorii sau stilului de marcă al oricărei companii.

Tipuri de tablă magnetică

Printre principalele tipuri de table de acest gen menționăm:

TipologieCaracteristici
Tablă magnetică cu suprafață lăcuităVariantă accesibilă;Rezistență mare dacă sunt îngrijite potrivit, ~ 10 ani;Curățarea se realizează cu ajutorul unui spray potrivit;Scrierea se realizează doar cu markere speciale.
Tablă magnetică cu suprafață din ceramicăMai scumpe;Rezistență superioară la factori mecanici, ~ 25 ani;Scrierea se realizează doar cu markere speciale.
Tablă magnetică cu suprafață din sticlăDisponibile în culori variate;Conțin ceramică;Rezistență în timp;Scrierea se realizează doar cu markere speciale.
Tablă magnetică combinatăCombinație între tablă magnetică standard și suprafață din plută;Scrierea se realizează doar cu markere speciale.
Tablă magnetică verdeUtilizată mai mult în cadrul unităților de învățământ;Potrivită pentru scrierea cu creta;Pot fi acoperite de un strat de lac/ de ceramică;Praful de cretă nu se mai împrăștie, curățarea realizându-se foarte ușor.
Tablă magnetică mobilăOcupă mai mult spațiu decât variantele de perete;Potrivite pentru prezentări care au loc în diverse săli;Variantele mobile oferă posibilitatea utilizării suprafețelor de scris pe ambele fețe.
Tablă magnetică de pereteUtilizată frecvent în cadrul unităților de învățământ;Fac economie la spațiu.
Tablă magnetică mobilă cu suprafață liniată pentru muzicăFețele au printate linii, fiind ideale pentru muzică, coruri sau profesori de muzică.
Tablă magnetică tip calendarFețele au printate template de calendar.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.