Lăutarul care nu credea în COVID. Cântărețul Nelu Ploieșteanu a murit infectat cu coronavirus

Doliu în lumea artistică din România. Vineri, 2 aprilie, a murit marele acordeonist și solist de muzica lăutarească, Nelu Ploieșteanu, infectat cu COVID-19.

Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Mara Bănică pe o rețea de socializare. Pe fondul complicaţiilor generate de COVID-19, artistul ar fi făcut stop cardiac, anunţă stiripesurse.ro.

Decesul artistului a fost confirmat şi de SMURD pe Facebook, alături de un mesaj de condoleanţe adresat familiei acestuia.

Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus, fiind dus direct la Terapie Intensivă şi intubat. Una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu anunţase că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă.

Iniţial, artistul a stat două zile în spital, după care a plecat acasă pentru 36 de ore, ca un gest de revoltă pentru că nu suporta masca de oxigen. A ajuns ulterior din nou la Spitalul Floreasca, având saturaţie de oxigen foarte mică.

Ion Dumitrache, născut pe 16 decembrie 1950, la Ciorani, Prahova, pe nume de scenă Nelu Ploieșteanu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.