Lăutarul care nu credea în COVID. Cântărețul Nelu Ploieșteanu a murit infectat cu coronavirus

Doliu în lumea artistică din România. Vineri, 2 aprilie, a murit marele acordeonist și solist de muzica lăutarească, Nelu Ploieșteanu, infectat cu COVID-19.

Nelu Ploieșteanu a murit astăzi, 2 aprilie 2021, la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute de către Mara Bănică pe o rețea de socializare. Pe fondul complicaţiilor generate de COVID-19, artistul ar fi făcut stop cardiac, anunţă stiripesurse.ro.

Decesul artistului a fost confirmat şi de SMURD pe Facebook, alături de un mesaj de condoleanţe adresat familiei acestuia.

Pe 18 martie 2021, vedeta a ajuns de urgenţă la Spitalul Floreasca, în urma infectării cu coronavirus, fiind dus direct la Terapie Intensivă şi intubat. Una din fiicele lui Nelu Ploieșteanu anunţase că starea de sănătate a tatălui ei este foarte gravă.

Iniţial, artistul a stat două zile în spital, după care a plecat acasă pentru 36 de ore, ca un gest de revoltă pentru că nu suporta masca de oxigen. A ajuns ulterior din nou la Spitalul Floreasca, având saturaţie de oxigen foarte mică.

Ion Dumitrache, născut pe 16 decembrie 1950, la Ciorani, Prahova, pe nume de scenă Nelu Ploieșteanu, a fost unul dintre cei mai cunoscuți interpreți de muzică lăutărească din România.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.