Lebron sau Jordan? Cine e cel mai bun?

Lebron și Jordan sunt două nume cu greutate din industria sportivă globală și mai ales din fenomenul de baschet la nivel internațional. Deja au trecut probabil mulți ani de când criticii au pus o întrebare foarte bună. Care jucător este mai bun? Lebron sau Jordan? Ne-am pus în același ring cu această întrebare și vrem să demontăm chiar în acest articol răspunsul. Mai jos ți-am lăsat câteva argumente bune despre cei mai puternici jucători de baschet din toate timpurile.

Stilul de joc

Evident că ajungi un jucător de top numai dacă stilul tău de joc este cel mai bun și este în primul rând superior adversarilor tăi. Pariurile pe meciurile acestor doi jucători pot fi plasate pe Gets Bet pariuri sportive, iar gamblerii iau mereu în considerare și cât de odihniți sunt cei doi jucători vedetă, deoarece nivelul de odihnă le afectează stilul de joc și performanța. 

De exemplu, Lebron James joacă numai în poziții de avansare și care îi permit să fie mereu în atac. Cu toate acestea, Lebron James este și jucătorul care este complet apt și la fel de bun în toate pozițiile în care joacă indiferent unde s-ar afla pe teren. De cealaltă parte, Michael Jordan este unul dintre acei jucători care a primit un nume pentru totdeauna datorită modului său de abordare a jocului. Air Jordan nu este doar o marcă ci un mod în care Jordan plutește spre marcarea punctelor. 

Jordan are un stil mult mai agresiv, iar obiectivul lui este mereu coșul fiind capabil să pătrundă într-un mod foarte fluid printre liniile defensive ale adversarilor.

Leadershipul

Ca să menținem nivelul vom continua să vorbim despre Michael Jordan și despre cum acesta reușește să fie și un jucător bun, dar și un lider. Capacitatea sa de a fi un lider se combină foarte bine cu modul în care reușește să inspire, dar și să dea curs jocului. Nu este un lider impunător ci mai degrabă te conduce prin rezultat și atitudine.

Lebron James este și el pe același taler cu Jordan doar că apropiații care l-au observat de-a lungul jocurilor spun despre el că este un jucător foarte inteligent, iar pe parcursul meciurilor este foarte concentrat pe pozițiile jucătorilor și nu doar pe faze simple. Este un jucător de excepție, dar știe să fie un pilon de ghidaj pentru echipa sa.

Succesul

Ambii jucători sunt extrem de buni, excelenți în teren și au făcut mai mult pentru echipele la care au jucat decât a făcut orice alt jucător din generația lor. Cu toate acestea, nu putem ignora statisticile și cifrele care ne arată chiar punctual care jucător aduce rezultate mai bine. Dacă privim situația din punct de vedere al longevității, Lebron prezintă un avantaj considerabil deoarece a atins deja vârsta de 36 de ani. Ca o precizare scurtă, la 36 de ani Lebron nu pare că ar da semne de îmbătrânire.

Din puncte de vedere al punctelor marcate în fiecare meci, Jordan reușește să marcheze o medie de 30.1 puncte în timp ce Jordan doar 27.0

Asisturi sau pase de coș sunt doar 5.3 pentru Jordan și 7.4 pentru Lebron. Jordan pare să se concentreze mai bine în defensivă și reușește o medie de mingi furate de 2.3, în timp ce Lebron doar 1.6.

Ambii jucători au aceeași medie de minute petrecute per joc. Jordan stă în teren 38.3 minute, iar Lebron petrece în joc 38.2. Coșurile de 3 puncte sunt un obiectiv vizat de ambii jucători, iar acest lucru se vede. Jordan are o medie de 32.7% în timp ce Lebron are o medie de 34.5%.

Ca o medie totală în cariera celor doi jucători, avem 1072 de meciuri jucate de către Jordan și 1310 meciuri jucate de Lebron. Aici se vede o diferență foarte mare. Deși Lebron are cu 250 de meciuri mai mult decât Jordan, acesta are doar 35.267 puncte marcate în timp ce Jordan are deja 32.292 puncte marcate.

Evident că Lebron are și mai multe minute petrecute pe teren, dar și mai multe atacuri răsturnate , chiar cu 1600 mai mult decât Jordan.

Moștenirea

Ambii jucători sunt la un nivel incredibil de ridicat pentru sportul pe care îl practică. Echipa lui Lebron are un total de 72 de meciuri jucate în NBA dintre care a reușit să câștige 58. Jordan are și el rezultate incredibile pe teren, dar nu putem să nu menționăm brandul de încălțăminte care îi poartă numele. Ambii sportivi au contracte impresionante cu firme sportive, Lebron James fiind chiar cel care are un contract pe viață cu Nike.

Concluzie

Am ajuns la concluzia că singurul factor care ar putea decide cine este cel mai bun jucător de baschet din toate timpurile este timpul. Cei doi jucători fac parte din categorii de vârstă diferite, dar sunt capabili de un adevărat spectacol când sunt pe teren. Cine va fi cel care va fi apreciat mai mult de timp? Rămâne de văzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.