Leonard Doroftei a demisionat de la Federația Română de Box

Președintele Federației Române de Box, Leonard Doroftei, și-a prezentat, vineri, demisia din funcție, după trei ani de la instalare, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al FRB.

doroftei

Fostul campion mondial WBA și-a explicat decizia prin faptul că nu mai dorește „ceartă și polemici”, precizând că FR de Box are nevoie de liniște pentru a depăși problemele cu care se confruntă în ultimul timp. „Am petrecut la conducerea Federației Române de Box trei ani lungi, cu bune și rele. Au fost destule greutăți, dar am trăit și multe momente plăcute, când sportivii noștri au revenit la marile competiții internaționale, ba mai mult, s-au întors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul să pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc ceartă și polemici. Federația Română de Box are nevoie și de liniște, sau mai ales de asta, pentru a depăși mai ușor problemele cu care se confruntă acum”, a afirmat Doroftei în comunicat.

El a menționat că nu exclude ca în viitor să revină la conducerea boxului românesc. „Am conștiința împăcată că am încercat totul pentru a ieși din acest impas, împreună cu colegii mei din Biroul Federal. Din păcate ne-am mișcat greu și sunt conștient că boxul trebuie să meargă înainte. Pun binele boxului înaintea mea, așa că demisionez acum. Cine știe, poate peste ani voi reveni la conducerea federației, mult mai pregătit și cu mai multe soluții care să ajute boxul românesc să revină acolo unde îi este locul: în elită. Vă mulțumesc pentru șansa pe care am avut-o de a vă cunoaște și a fi mai aproape de oamenii din boxul nostru. Sunt Leonard Doroftei și voi rămâne tot timpul alături de voi”, a adăugat Doroftei.

În ultima perioadă, fostul campion mondial și european la amatori a fost criticat de mai mulți reprezentanți ai boxului românesc, printre aceștia numărându-se și Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului național feminin, care a afirmat că „Doroftei a fost un bun sportiv, dar președinte niciodată”, relateaza agerpres.ro.

De asemenea, Robert Băeatu, antrenor de box la Olimpia București, fost secretar general la FR Box, a anunțat, la 22 octombrie, că au fost strânse 64 de semnături pentru demiterea lui Doroftei.

Leonard Doroftei (45 ani), fost campion mondial și european la amatori, dar și campion mondial la profesioniști (WBA), a fost ales președinte ale Federației Române de Box în noiembrie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.