Lista câştigătorilor celei de-a 65-a editie a Premiilor Emmy

Serialele de televiziune „Breaking Bad” şi „Modern Family” au câştigat premiile pentru „cel mai bun serial-dramă” şi „cel mai bun serial-comedie” la cea de-a 65-a ediţie a galei Primetime Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, potrivit Mediafax.

emmy 2013

Producţia AMC „Breaking Bad” a câştigat pentru prima dată premiul pentru „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce este pentru a patra oară consecutiv când „Modern Family” (ABC) câştigă premiul Emmy pentru „cea mai bună comedie”.

Cele mai importante premii din industria TV americană au revenit unei combinaţii de producţii noi şi vechi şi au pus în valoare tendinţele care domină televiziunea în prezent – difuzările pe telefoane mobile, platforme online etc.

Astfel, platforma de streaming online Netflix a obţinut premiul pentru cea mai bună regie (David Fincher), pentru thrillerul politic „House of Cards”, difuzat exclusiv pe internet.

Jeff Daniels, care joacă rolul unui realizator TV în producţia HBO „The Newsroom”, a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă, în timp ce Claire Danes a obţinut premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial-dramă, pentru interpretarea unui agent CIA suferind de personalitate bipolară în „Homeland”.

HBO a câştigat detaşat şi la categoriile dedicate miniseriilor TV, cu filmul despre pianistul Liberace – „Behind the Candelabra”. Astfel, Michael Douglas a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea din acest film, unde apare alături de Matt Damon. „Behind the Candelabra” a mai câştigat premiile pentru cel mai bun film TV şi cel mai bun regizor în această categorie – Steven Soderbergh.

Laura Linney a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film de televiziune, pentru rolul din „The Big C: Hereafter” (Showtime).

În categoriile dedicate comediilor, Julia Louis-Dreyfus a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru al doilea an consecutiv, pentru rolul din producţia HBO „Veep”, iar Jim Parsons a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din producţia CBS „The Big Bang Theory”.

Totodată, premiile pentru roluri secundare au revenit actorilor Ellen Burstyn, pentru „Political Animals” (film/ miniserie TV), James Cromwell, pentru „American Horror Story: Asylum” (film/ miniserie TV), Bobby Cannavale, pentru „Boardwalk Empire” (serial-dramă), Anna Gunn, pentru „Breaking Bad” (serial-dramă), Tony Hale, pentru „Veep” (serial-comedie) şi Merritt Wever, pentru „Nurse Jackie” (serial-comedie).

Duminică seară au mai fost acordate, printre altele, premii Emmy pentru cel mai bun realiy-show („The Voice”, NBC), dar şi cel mai bun program de varietăţi („The Colbert Report”, Comedy Central).

The Academy of Television Arts & Sciences, organizatorul galei Emmy, a acordat, duminică seară, premii pentru 26 de categorii. Alte trofee, grupate în 77 de categorii tehnice, reunite sub numele Creative Arts Awards, au fost decernate pe 15 septembrie. În topul producătorilor, HBO conduce cu 27 de premii Emmy, urmat de CBS cu 16 premii, NBC cu 11 premii, Showtime cu 7 premii şi ABC cu 4 premii.

În ceea ce priveşte programele TV, „Behind The Candelabra” conduce în topul premiilor Emmy cu 11, urmat fiind de „Boardwalk Empire” – 5, „Cea de-a 66-a gală a premiilor Tony” – 4, „Saturday Night Live” – 4 şi „The Big Bang Theory” – 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.