Liviu Dragnea intră oficial în lupta pentru șefia PSD. „Rămân prietenul lui Ponta și cu fapta, și cu gândul”

Liviu Dragnea a anunțat, oficial, marți, că va cere votul de încredere al colegilor săi din partid în cadrul ședinței Comitetului Executiv de miercuri pentru a prelua atribuțiile președinției PSD.

Victor-Ponta-si-Liviu-Dragnea

„În urma discuțiilor pe care le-am avut, în ultimele zile cu foarte mulți colegi, majoritatea din Comitetul Executiv, dar și din teritoriu, am decis ca mâine să cer votul de încredere din CExN pentru a prelua atribuțiile președinției PSD, în urma demisiei lui Victor Ponta. Dacă îmi vor acorda votul lor de încredere, acest vot va fi urmat de un plan concret de acțiuni care să pregătească toamna politică. Prin implicarea mea, partidul poate fi stabilizat și poate avea un moral ridicat și își poate recăpăta încrederea că, în perioada următoare, ne putem organiza serios ca anul electoral să fie unul de succes și va fi. Nu vreau să îl implic pe Victor Ponta, în aceste discuții, îl implică alții. Eu sunt prieten și camarad cu Victor Ponta din 2010. Am fost și rămân prietenul lui și cu fapta, și cu gândul și astăzi, și mâine, și toată viața. Niciodată nu o sa fac ceva împotriva lui Victor Ponta, dimpotrivă”, a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce privește data Congresului PSD, Dragnea a afirmat că este important „să aibă loc la data care e cea mai bună pentru PSD”.

„Pentru Congresul PSD va trebui să facem o discuție foarte serioasă, dar, discutând riguros, noi avem o hotărâre a Consiliului Național, adoptată oficial când a fost aleasă Rovana Plumb, ca președintă a Consiliului Național, care stabilește congresul în noiembrie. Pentru a modifica data congresului, stabilit deja, este nevoie de un alt Consiliu Național. Nu cred că mâine e o atmosferă propice pentru a putea discuta așezat cum e cel mai bine pentru partid. E important ca Congresul PSD să aibă loc la data care e cea mai bună pentru PSD”, a spus coordonatorul politic al PSD.

Întrebat dacă la ședința CExN va fi un vot secret, coordonatorul politic al PSD a precizat: „Este obligatoriu să fie vot secret. Una din primele obligații ale noastre este să respectăm statutul și Legea partidelor”.

În condițiile în care unii colegi din partid ar putea ridica problema dosarului „Referendumul”, care încă este în instanță, întrebat de jurnaliști cum va justifica faptul că a luat hotărârea de a candida, în pofida acelei rezoluții adoptate, Dragnea a răspuns: „Din câte îmi aduc aminte, nu este vorba de dosarul Referendumul nu se referă la acte de corupție. Iau în serios acest lucru, dar noi suntem acum într-o situație specială și pentru o perioadă strict limitată, până la organizarea congresului, se pot adopta măsuri speciale și se pot lua decizii care, în mod obișnuit, nu se iau. Noi, ca să folosim niște termeni militari, trebuie să dăm o bătălie foarte rapid. Atunci când dai o bătălie aduci, dacă ai încredere, la conducere oameni care crezi că au foarte multă experiență și care crezi că pot câștiga acea bătălie și lucrurile se mai așază. Vreau să mai spun ceva: cred că a fost mult prea multă patimă pentru a discuta de preluarea pe o perioadă limitată a unor atribuții. Noua conducere a PSD va fi aleasă la congres pentru că, acum, practic se stabilesc niște oameni care, împreună cu colegii din teritoriu, să stabilizeze partidul”.

Întrebat dacă va primi, miercuri, votul de încredere al colegilor săi, care va fi relația dintre PSD și Guvern, Dragnea a răspuns: „Va fi o colaborare corectă, cum a fost până acum. PSD are viață proprie, politicile proprii pe care Guvernul le pune în practică. E vorbesc de programul de guvernare care a fost construit în USL și adoptat în Parlament, la care au participat și colegii din PC, PLR precum și PSD și împreună vom pune în practică tot ce am stabilit în programul de guvernare, pentru că s-a văzut că tot ce a fost pus acolo a dus la dezvoltarea României. Cum să nu pot colabora cu Victor Ponta? Suntem de atâția ani camarazi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.