Locuitorii de la Pata Rât au la dispoziție o linie regulată de autobuz spre Cluj-Napoca

Începând de luni, 23 august, Primăria Cluj-Napoca si CTP Cluj Napoca introdus o cursă regulată de autobuz care leagă zona Pata Rât de restul orașului Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect pilot, care are ca scop facilitarea accesului pe piața muncii din oraș a locuitorilor din această zonă.

Noua linie de transport public este operată de Compania de Transport Public Cluj-Napoca sub numele 8D, ea fiind, în fapt, o deviere a cursei 8L (Piața Mărăști – Centrul Agro Transilvania Dezmir).

Astfel, de patru ori pe zi, de luni până vineri, autobuzul 8L face o buclă spre zona „Dallas” din Pata Rât, atât la dus, cât și la întors. În weekend, frecvența este mai redusă.

Consultați aici orarul liniei 8D.

În zona Pata Rât sunt patru comunități distincte, dintre care doar una, cea de pe strada Dezmirului (fostă Cantonului), avea acces facil la transportul public. Noua stație 8D deservește celelalte trei comunități, respectiv „Dallas”, Coastei și Rampă.

Introducerea liniei 8D reprezintă al doilea pas în sensul facilitării accesului la locurile de muncă din oraș pentru comunitățile de la Pata Rât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.