Locul 4 pentru Cluj în Arena Bucătarilor!

Ajuns la ediţia a IV-a , concursul culinar „Arena Bucătarilor” desfăşurat la Mamaia, competiţie realizată sub egida Selgros, a adunat 30 de echipe de bucătari de la cele mai bune restaurante din România. Fiecare echipă a avut de preparat un meniu compus din trei feluri, având la dispoziţie un set prestabilit de ingrediente obligatorii şi dotările de bază.

Echipa care a reprezentat Restaurantul Nobori din Cluj la concursul Arena Bucatarilor a fost alcătuită din Florin Trişcă şi Robert Vincze, bucătari cu experienţă şi pasiune pentru arta culinara japoneză.

Meniul cu care au impresionat juriul este:

-dorada cu fructe de mare şi cremă de ardei
-miel în crustă de susan şi sos de pâine, piure de brocoli cu ciuperci marinate şi roşii cherry
-fructe de sezon aromate (piersici cu lichior de oua de casa, smochine cu reductie de vin roşu şi cremă de telemea, pepene galben cu iaurt, miere şi menta, servit cu chips-uri de foietaj)

Câştigătorii Arenei Bucătarilor, ediţia a IV-a, Mamaia 2012 au fost:

Locul I – Restaurant To Chefs Oradea
Locul II – Pizzeria Bella Italia Braila
Locul III – Kasho Lounge Brasov
Locul IV- Restaurant Nobori Cluj Napoca
Locul V- Hotel Iaki Constanta

Juriul competiţiei a fost format din: Chef Cezar Munteanu – Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, alături de maeştrii în arta culinara Ştefan Bercea (preşedintele juriului) şi Ioan Florescu, maestrul cofetar Silvian Miron, Cristina Mazilu, publisherul revistei BBC GoodFood România şi Tiberiu Fueriu, redactor şef Food&Bar Magazine.

Moderatorul evenimentului a fost Catalin Dezbracatu’, cel care a întreţinut atmosfera şi a menţinut distracţia la cote înalte, alungând emoţiile concurenţilor.

Selgros a premiat echipele câştigătoare: Locul I – 10.000 lei, Locul al II-lea – 7.000 lei, Locul al III-lea – 5.000 lei. Locurile IV si V au primit câte 3.000 lei in forma unor vouchere de cumparaturi. Deasemenea, s-au acordat si doua premii speciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.