Magistrat anchetat la Cluj: Un judecător îşi petrece vacanţele alături de aceia pe care îi judecă

Cluj-Napoca, oraşul tuturor posibilităţilor. Un judecător al Secţiei Comerciale de pe lângă Curtea de Apel a Tribunalului Cluj s-a fotografiat într-un jacuzzi alături de un om de afaceri, personajul principal dintr-un proces judecat de acesta. Practic, magistratul Gabriel Năsui şi-a petrecut concediul la Saint Moritz alături, de nimeni altul decât afaceristul Cristian Baboş, pe care îl favorizase într-un dosar de fraudă.

 

Magistratul Gabriel Năsui l-a favorizat pe Cristian Baboş într-un proces dintre acesta din urmă şi un alt afacerist, îmbogăţindu-l pe acesta cu 746.000 euro. Cristian Baboş dorea să deschidă în Cluj-Napoca o fabrică de sucuri, însă, acest lucru nu a mai fost posibil deoarece un alt afacerist a început o procedură de executare silită. Se pare că, omul de afaceri Cristian Baboş îi datora acestuia 94.000 de dolari. Ulterior, dosarul a fost preluat de magistratul Năsui. Astfel că, după o plăcută vacanţă la schi în Alpii Elveţieni, ce a avut loc în iarna anului 2009, alături de diverse alte familii şi persoane, printre care şi Cristian Baboş, magistratul întors la Cluj a dat verdictul în favoarea prietenului său Baboş, bucurându-l cu o creştere în avere de 746.000 euro.

 

Gabriel Năsui are antecedente în favorizarea părţilor implicate în procesele sale. El a mai fost cercetat şi sancţionat disciplinar de către Consiliul Superior al Magistraturii. În acel moment, el a fost găsit vinovat pentru judecarea unui proces în care era implicată firma soţiei sale. A fost sancţionat prin micşorarea cu 15% a indemnizaţiei de magistrat, pe o perioadă de trei luni. Se pare că această sancţiune este penultima ca şi gravitate, cea din urmă fiind excluderea din magistratură.

Astfel, dacă magistratul Năsui se dovedeşte a fi vinovat, riscă să piardă ceva mai mult decât nişte procente salariale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.