Năstăsie: „A fost alegerea mea să vin la „U” Cluj!”

Ionuţ Năstăsie, mijlocaşul împrumutat de la Steaua, vrea să se facă remarcat în tricoul „şepcilor roşii” şi speră să debuteze chiar luni, în meciul cu FC Braşov.

Mijlocaşul născut în Craiova a învăţat tainele fotbalului de la tatăl său, fost jucător la Universitea Craiova. De altfel, Nicu Năstăsie, tatăl lui Ionuţ, a fost şi coechipier cu Claudiu Niculescu în Bănie. Întâmplarea face ca Năstăsie să fie luat în primire la Universitatea Cluj chiar de către Niculescu. „E un super-fotbalist, îl ştiam mai mult de la televizor, m-a primit foarte bine şi m-a încurajat”, povesteşte tânărul jucător.

Anul trecut, România a găzduit Campionatul European U19, competiţie câştigată de selecţionata Spaniei. Deşi nu au depăşit faza grupelor, „tricolorii mici” au lăsat o impresie bună şi, surpriză, au avut un jucător ales în formaţia turneului. Este vorba de noul jucător al Universităţii Cluj, Ionuţ Năstăsie, împrumutat recent de la Steaua. Considerat un mare talent şi un jucător cu potenţial, mijlocaşul nu a avut loc la echipa din „Ghencea” şi i s-a propus să vină la „U”, acceptând imediat.

„Nu m-a obligat nimeni, nu mi-a pus nimeni pistolul la tâmplă. Am plecat de la o echipă mare şi am ajuns tot la o formaţie importantă. Am fost întrebat ce părere am, am fost întrebat dacă vreau să plec la Unviersitatea Cluj şi am acceptat fără să mă gândesc prea mult”, a explicat jucătorul pentru cotidianul ZIUA de CLUJ.

Printre primii colegi care i-au urat „bun-venit” la „U” a fost Claudiu Niculescu, pe care îl cunoaşte de pe vremea când era doar un copil. Tatăl lui Ionuţ, Nicu Năstăsie, a jucat fotbal la Universitatea Craiova şi a fost coleg cu Niculescu.

„De mic mergeam la antrenamente, am crescut printre fotbalişti şi de atunci îl ştiu şi pe Claudiu, care era coleg cu tata. Am vorbit cu Claudiu acum, când am ajuns, m-a încurajat şi mi-a vorbit foarte frumos”, a adăugat Năstăsie.

Acesta speră să debuteze cât mai repede în tricoul „studenţilor”, poate chiar de la partida următoare cu FC Braşov.

„Am venit să joc, nu am probleme fizice, am făcut o pregătire în vară şi sunt gata să joc dacă antrenorul va decide acest lucru. Abia aştept să debutez la Universitatea Cluj. Am jucat la loturile naţionale, am avut acel Campionat European reuşit, dar nu vreau să mă opresc aici. Pe viitor sper să ajung şi la echipa naţională de seniori”, a mai spus Năstăsie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.