Lucrările de consolidare pe DJ 109E Cetan – Vad. Au fost demarate lucrări de refacere a sistemului rutier

Consiliul Județean a finalizat lucrările de consolidare, de mare complexitate, realizate pe DJ 109E Cetan-Vad în vederea remedierii surpării produse în contextul lucrărilor de închidere și ecologizare a depozitului neconform de deșeuri de la Dej.

De asemenea, au fost demarate deja lucrările de refacere a sistemului rutier pe sectorul de drum afectat de alunecarea de teren produsă în anul 2019.

În prealabil, au fost realizate lucrări de consolidare de mare amploare și complexitate, fiecare dintre aceste tipuri de operațiuni necesitând timpi tehnologici de executare și de așteptare bine determinați.

Astfel, după executarea în proporție de 100% a săpăturii platformei piloților și a platformei de balast, au fost realizați nu mai puțin de 485 de piloți forați cu diametrul de 400 de milimetri la o adâncime de 14,5 metri.

De asemenea, au fost executate toate fundațiile și elevațiile aferente piloților, a fost consolidat versantul din spatele zidului de sprijin a drumului și a fost realizată șapa de beton de egalizare.

Concomitent, ca un aspect extrem de important în ceea ce privește comunitatea din zonă, se află în plină desfășurare lucrările de relocare a conductei de apă care alimentează comuna Vad.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.