Actrița Mădălina Ghenea, la Cluj, invitată la TIFF Lounge. „Îmi iubesc țara foarte mult și îmi place să o promovez tot timpul pe unde mă duc”

Actrița și supermodelul Mădălina Ghenea a participat duminică, 5 iunie, la ultima întâlnire de la TIFF Lounge din cadrul ediției a 15-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și a vorbit foarte frumos și deschis despre pasiunea cea mai mare pe care o are – actoria – proiectele caritabile în care se implică, relația sa cu celebritățile din lumea filmului și de la Hollywood, dar și despre relația specială pe care o are cu familia sa.

madalina ghenea la cluj - TIFF Lounge

Ghenea a declarat că pasiunea sa cea mai mare rămâne actoria, nu moda, dar se simte recunoascătoare că datorită modeling-ului a ajuns să își îndeplinească acest vis de a ajunge actriță.

„La școală am primit un bilet pentru un casting la o agenție și am mers pentru fratele meu, care vroia să vadă fetele frumoase de la casting. Nu cred că își imaginau ai mei că voi ajunge vreodată aici, dar sigur și-au dorit asta. Sunt foarte norocoasă, cred că mă iubește Dumnezeu. Am pus și foarte multă muncă în acești 15 ani”, și-a început Mădălina povestea la TIFF Lounge.

La întrebarea ce i-ar spune Mădălinei de acum 15 ani, actrița a susținut că i-ar spune să aibă mai multă încredere în ea. „Ce i-aș spune Mădălinei de acum 15 ani e să aibă mai multă încredere în ea și ce am învățat că părerea publicului este foarte importantă, dar toată lumea te va critica până la urmă și trebuie să acccepți și criticile. Au fost momente când mi-a fost greu să le accept.

La început a fost modelingul și nu a fost deloc ușor, au fost momente foarte dificile, momente în care cred că am reușit să trec peste pentru că am niște rădăcini puternice, pentru că am o prietenie foarte frumoasă cu părinții mei, am vorbim mereu cu ei, chiar dacă eram la distanță în altă țară.

Familia este familie și cred că asta m-a ținut cu picioarele pe pământ, să nu fac România de rușine. Eu chiar îmi iubesc țara foarte mult și am încercat să promovez România cu fiecare ocazie pe care am avut-o. Când am prezentat festivalul de la San Remo am vorbim despre România, când am fost la Cannes am purtat ia românească.

Dacă sunt întrebată unde mă simt cel mai bine pe lumea asta răspunsul meu este acasă. Îmi iubesc țara foarte mult, sunt mândră că sunt româncă, am prieteni români afară, promovez artiștii români, încerc să aduc românii la proiectele pe care le am”, a mai declarat Mădălina Ghenea.

Madalina Ghenea

Nu mi-am dorit să fiu niciodată un model, mi-am dorit să fiu actriță

„Nu cred a am făcut modă de un anumit nivel. Eu nu mi-am dorit să fiu model, mi-am dorit să fiu actriță, sunt ani de zile de cand nu am mai facut modeling. Moda m-a adus aici, m-a adus la film, la visul meu, dar nu am făcut niciodată ceva important în modă, pentru că nu mi-am dorit asta. Ajungi să faci în viață ce îți dorești.

Le voi mulțumi celor din modă toată viața, sunt și dezamăgiri ca în fiecare meserie, lucruri mai frumoase și mai puțin frumoase. Aspectele negative sunt greu depășit de o fată de 15-16 ani, după un timp înveți. Înveți ce înseamnă un contract, ce înseamnă să îți iei un avocat. La început îți e greu să înțelegi toate aceste lucruri și poate ești, urât spus și îmi pare rău că trebuie să spun asta, furat”, a mai susținut fostul modelul.

Mădălina Ghenea a declarat despre actrița italiană Sophia Loren căreia i-a înmânat premiul pentru întreaga carieră la gala de închidere a ediției a 15-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania de sâmbătă seara, 4 iunie, că este un exemplu de urmat și este sursa ei de inspirație.

„Sophia Loren este un exemplu de urmat, este sursa mea de inspirație și mi-e greu să găsesc astăzi un artist mai comple ca ea. O văd ca pe o zeiță. Paulo Sorrentino mi-a dat o șansă, dar de acum înainte eu trebuie să nu deranjez. Este cel mai important pas din cariera mea”, a susținut Ghenea.

Întrebată dacă rolurile în care a jucat s-au lăsat mult așteptate, Mădălina a răspuns pozitiv și a declarat că a dat cinci probe pentru filmul Zoolander și că a zburat nouă ore din Noua Zeelandă până la Roma pentru a da o probă pentru filmul Youth a lui Paulo Sorrentino.

Madalina Ghenea1

„Toate rolurile s-au lăsat mult așteptate, am dat cinci probe pentru Zoolander, a fost greu, dar trebuie să spun că aceste producții pentru care dai probe nu îți plătesc biletul de avion, este alegerea ta dacă te duci sau nu. La fel când m-a chemat și Paulo Sorrentino pentru Youth, eram în Noua Zeelandă și am zburat nouă ore până la Roma pentru a da o probă la el”.

Trebuie să te îndrăgostești de orice personaj pe care îl joci

„Cred că trebuie să te îndrăgostești de un personaj, ca e el dramatic sau comic, cred ca m-am indragostit de fiecare personaj pe care l-am jucat, fie el mic, i-am făcut o poveste. Mi-a plăcut foarte mult să joc acest personaj în Youth, Miss Universe, pentru mine este foarte important mesajul care îl aduce un personaj. Mi-a plăcut foarte mult cum a construit personajul. Inițial, Sorrentino mi-a cerut la prima probă să interpretez un personaj gol și am ales să fac exact opusul, deși mi s-a dat o scenă pe care trebuia să o respect, am zis nu, această femeie nu este proastă și i-a placut ideea, iar de la a patra probă a rescris personajul și mi-a dat mai multă libertate”, a menționat Ghenea.

Mădălina Ghenea a declarat că și-ar dori un proiect de cinema acasă. „Am iubit să fac și comedie, a fost primul meu film, i-am găsit o poveste, am fost chiar de 10 ori la acel film să văd reacția publicului și mă bucur enorm că oamenii au râs. Mi-e greu să aleg, mă îndrăgostesc de personaj și mi-e greu să aleg între un proiect european și unul american, dar mi-aș dori unul aici, acasă, în România”, a susținut modelul.

Actrița a declarat că ar reveni oricând cu plăcere la Cluj-Napoca, precizând că s-a simțit foarte bine la TIFF.

„Revin și la anul cu plăcere dacă nu sunt pe platourile de filmare cu un proiect. Mi-a plăcut foarte mult aici, chiar în prima seară când am ajuns am vrut să văd cât mai multe filme. Am văzut <Două lozuri> aici sus pe terasă, mi-a plăcut foarte mult, a fost un moment magic, am trăit o atmosferă plăcută. Nu am avut timp să vizitez orașul, am fost numai de la un interviu la altul, dar mă voi întoarce”, a susținut Ghenea.

Referitor la actori preferați, Mădălina Ghenea a declarat că toți actorii cu care a lucrat îi sunt preferați. „Îmi este greu să îmi aleg actorul preferat pentru că toți actorii cu care am lucrat au devenit preferați. Mi-a dat Dumnezeu norocul să lucrez cu persoane incredibile. Toți cei cu care am lucrat sunt oamenii mei preferați”, a mai declarat actrița.

One thought on “Actrița Mădălina Ghenea, la Cluj, invitată la TIFF Lounge. „Îmi iubesc țara foarte mult și îmi place să o promovez tot timpul pe unde mă duc”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.