Luni începe Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck” la Cluj-Napoca

Sala Operei Naționale Române din Cluj-Napoca va găzdui luni, 16 octombrie, la ora 9:30, deschiderea celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”. Între premierele pe care manifestarea le aduce la Cluj se află și spectacolul „Atârnând de o sfoară”, cea mai de succes producție a Companiei „Di Filippo Marionette” din Italia, care a cucerit publicul din întreaga lume cu expresivitatea extraordinară a marionetelor lucrate manual.

Ediția din acest an a festivalului organizat de Teatrul de Păpuși „Puck” se va desfășura între 16 și 20 octombrie. Vor avea loc 21 de spectacole și un atelier de mânuire a păpușilor condus de Stephen Mottram (Oxford), intitulat „Logica Mișcării”.

Juriul competiției este format din Roxana Croitoru – teatrolog, Katona József – regizor, Ovidiu Pecican – dramaturg și Epaminonda Tiotiu – scenograf, iar președinte va fi Slobodan Marković – director al Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii din Subotica, Serbia.

Reprezentațiile vor avea loc pe scenele unor instituții precum Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Opera Maghiară de Stat, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, teatral independent ZUG.Zone sau Teatrul de Păpuși „Puck”. Vor participa artiști din Italia, Ungaria, Republica Moldova, Marea Britanie și România. Printre invitații speciali ai ediției se numără britanicul Stephen Mottram, dar și Compania „Di Filippo” din Italia, Teatrul „Vojtina” din Debrecen sau Teatrul „Guguță” din Chișinău. Dintre spectacolele care se vor juca în fața micilor spectatori clujeni amintim: „Scufița Roșie”, „Motanul Încălțat”, „Mica sirenă”, „Peter Pan”, „Alice în țara minunilor”, „O poveste cu elfi” sau „The Parachute”. Festivitatea de decernare a premiilor celei de-a 16-a ediții va avea loc vineri, 20 octombrie, la ora 18.30, pe scena Teatrului „Puck”.

Biletele la evenimentele din program se achiziționează la intrare, cu excepția spectacolului „Motanul Încălțat”, pentru care biletele se achiziționează de la Agenția Teatrală din Piața Ștefan cel Mare, nr. 14.

Compania „Di Filippo Marionette” își prezintă cel mai apreciat spectacol la Festivalul „Puck” miercuri, 18 octombrie, de la ora 17, la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete „Puck”

„Atârnând de o sfoară” a avut premiera în 12 decembrie 2012 la Terasa Teatrului Pamies din Barcelona și de atunci se pare că este de neoprit. Mulțumită acestui spectacol, compania a reușit să călătorească și să joace în cele mai bune teatre din 13 de țări.

„Un spectacol fără cuvinte, în care veți întâlni multe personaje diferite, fiecare cu povestea lui, relatată prin gesturi. Spectacolul explorează răsuflarea și detaliile mișcării marionetelor lucrate manual și investighează felul în care artiștii interacționează cu aceste păpuși. Câteodată profund, câteodată jucăuș, fermecător, magic sau poetic, fiind ideal pentru copilul din noi toți”, apreciază reprezentanții companiei teatrale italiene.

Remo Di Filippo este autorul spectacolului, cel care semnează și regia artistică, alături de Rhoda Lopez și Putxa Nimyo. Interpretează Remo Di Filippo și Rhoda Lopez. Este un spectacol noverbal, creat pentru întreaga familie, care se desfășoară pe o durată de 45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.