MAE: Avertisment de călătorie la granița dintre Bulgaria și Grecia

Ministerul Afacerilor Externe avertizează românii care intenţionează să călătorească în Grecia asupra prelungirii timpilor de aşteptare la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia, scrie MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creştere a timpilor de aşteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea – Makaza, Svilengrad – Ormenio)”, a transmis MAE.

Potrivit Ministerului, singura cale de acces rutier pentru cetăţenii din Germania, Polonia, Croaţia, Serbia, Bulgaria şi România către destinaţiile turistice din Grecia o reprezintă tranzitul prin Bulgaria.

Prelungirea timpilor de aşteptare este cauzată de „reintroducerea de către autorităţile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie creşte considerabil timpul alocat controlului acestora”.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la Ambasada României la Atena şi la Consulatul General al României de la Salonic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.